Gemeente Stadskanaal

Het college van B&W kent een subsidie van EUR 7.850,00 toe aan Vluchtelingenwerk Nederland voor het project `Onze Wereld'. Het project is bedoeld om polarisatie en radicalisering tegen te gaan en is gericht op de jeugd van het voortgezet onderwijs.

Wederzijds begrip en respect

Het beoogde effect is dat er meer wederzijds begrip en respect ontstaat tussen verschillende groepen jongeren. Ook stimuleert het project persoonlijke contacten en vriendschappen tussen verschillende groepen jongeren. Het Noorderpoort heeft de intentie mee te doen aan het project.

Project in drie fases

Het project `Onze Wereld' is bedoeld voor zes scholen voor het voortgezet onderwijs in Groningen en Drenthe. Het project bestaat uit drie fases. In de eerste fase worden op de scholen gastlessen gegeven rond de thema's vluchtelingen, migranten, discriminatie en levensverhalen van jonge vluchtelingen. Het is de bedoeling de dialoog op de scholen te bevorderen. De tweede fase van het project richt zich op het bevorderen van duurzame relaties tussen verschillende groepen jongeren. In de derde fase maken de jongeren zelf een documentaire waarin ze laten zien dat ze elkaars wereld beginnen te begrijpen en leren verstaan.

* 21 december 2009