Warchild


Nieuwe media brengen oorlogskinderen met elkaar in contact

21 december 2009 - War Child start innovatief Conn@ct.Now-programma

Kinderen in Nederland SMS-en, Hyven, Twitteren en bellen tegenwoordig wat af. Ook radio is een populair medium. War Child gaat deze diverse media nu ook inzetten voor kinderen in oorlogsgebieden.

In 2010 start het Conn@ct.Now-programma, waarbij we binnen bestaande projecten nog meer kinderen willen bereiken, ondersteunen en activeren.

Bekijk het filmpje:

Bovenstaand filmpje is volledig gesponsord gemaakt door ontwerpbureau 52 graden, met dank aan fotografen Marco van Hal, Carolien Sikkenk, Geert Snoeijer, Vincent van de Wijngaard en Reuters/Alertnet.

Samenwerken
War Child wil zoveel mogelijk kinderen in oorlogsgebieden bereiken, daar hebben ze ook recht op! Met sterke partners uit het bedrijfsleven, kenniscentra en hulpverlening is daar nu een belangrijke ontwikkeling in gekomen. In 2010 start War Child Conn@ct.Now samen met de organisaties Child Helpline International, Radio Netherlands Training Center, hoofdsponsor T-Mobile en onderzoeksinstituut TNO.

Reach the unreached, hear the unheard
In het Conn@ct.Now-programma kunnen kinderen via radio, telefoon, SMS of zelfs online bereikt worden in landen waar dit om veiligheids- of logistieke redenen vaak niet mogelijk of heel moeilijk is, zoals Afghanistan. Zo is radio is een heel geschikt medium om deze kinderen een stem te geven, een platform te bieden om hun belevingswereld met anderen te delen en om onderwijsactiviteiten te versterken.

Lesmateriaal downloaden, telefoon als uitlaaklep Maar, in veel voormalig oorlogsgebieden zijn mobiele netwerken en internetverbindingen vaak ook vrij goed en is de mobiele telefoon gemeengoed geworden. Dat biedt nog meer kansen. Waar de distributie van boeken ingewikkeld en duur is, biedt het internet een uitkomst door kinderen bijvoorbeeld lesmateriaal te laten downloaden.

Een postercampagne in een afgelegen gebied in Soedan, kan vervangen worden door een SMS-actie waarin aandacht gevraagd wordt voor kinderrechten. En als een War Child-medewerker niet ter plekke kan komen, dan biedt een telefoonlijn een belangrijke uitlaatklep voor kinderen.

Toegang
War Child biedt, naast haar huidige programma's, kinderen toegang tot deze media in vluchtelingenkampen, buurthuizen of schooltjes, opgezet en gerund door lokale organisaties.

Steun War Child met een vast bedrag per maand: Word Friend!