Gemeente Leeuwarden

oplevering 350ste nieuwbouwwoning in 2009 oplevering 350ste nieuwbouwwoning in 2009

350ste Leeuwarder nieuwbouwwoning in 2009 opgeleverd

Bron: Gemeente Leeuwarden (17-12-2009)

Wethouder Roel Sluiter leverde donderdag 17 december, samen met gedeputeerde Hans Konst, de 350ste nieuwbouwwoning van 2009 in Leeuwarden feestelijk op. Het was de woning van familie De Jager aan de Hemma Oddastrjitte in Blitsaerd. Tijdens de bijeenkomst stonden wethouder Sluiter en gedeputeerde Konst stil bij de woningbouwproductie en de huidige woningmarktsituatie.

De wereldwijde economische crisis is niet aan Leeuwarden voorbij gegaan. `Toch is Leeuwarden er in geslaagd om dit jaar meer dan 350 woningen op te leveren. Dit resultaat is tot stand gekomen dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente en makelaars, projectontwikkelaars, de woningcorporaties en alle andere partijen die actief zijn in de Leeuwarder woningmarkt,' gaf Sluiter aan. `Een vorm van samenwerking die van belang is voor de gemeente en onderscheidend is van andere gemeenten in de provincie.

Het Leeuwarder woonbeleid is erop gericht om voor ieder wat wils te bieden. Ook in 2009 is Leeuwarden er in geslaagd een divers nieuwbouwprogramma te realiseren. Overal in de stad wordt gebouwd en herbouwd.

Blitsaerd is een goed voorbeeld van bijzondere bouw in het hogere segment. Veel huishoudens hebben deze wijk gekozen om hun droomwoning te laten bouwen. De woning van familie De Jager is daar een mooi voorbeeld van. `Toen wij het plan op de beurs Huis en Tuin zagen waren we meteen verkocht,' gaf de heer De Jager aan. `In Leeuwarden wilden we sowieso al wonen. Een mooie stad met alle voorzieningen bij de hand.' De woning is een ontwerp van Wind Architecten Adviseurs en gebouwd door Bouwbedrijf Lont.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Roel Sluiter, gedeputeerde Hans Konst, mevrouw en meneer De Jager en de architect van de woning.