Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 21 december

Alkmaar, 21-12-2009 o 14.00 uur

Inbraak in woning

Alkmaar, maandag 21 december

Op maandagmorgen omstreeks 03.30 uur werd de bewoonster van een pand aan de Paternosterstraat in Alkmaar wakker. In haar woning zag zij nog juist een man die naar buiten liep met een geldkistje onder zijn arm. De vrouw riep tegen de man hij moest blijven staan. De man draaide zich hierop om en liep met opgeheven hand naar het slachtoffer. Die deed een hand voor haar gezicht omdat ze verwachtte een klap te krijgen. In plaats daarvan is de vrouw vermoedelijk gesneden met een scherp voorwerp. Zij bleek een verwonding aan haar hand te hebben.

Het slachtoffer zag vervolgens de inbreker wegrennen in de richting van theater de Vest en het daarachter gelegen park. Een tweede man, mogelijk een mededader, rende met hem mee.

De inbreker ging er vandoor met een kistje waarin onder anderen sieraden en medicijnen zaten.

Buit van 1,35 euro

Hoorn, zondag 20 december

Op zondagavond omstreeks 22.00 uur liep een 14-jarige jongen naar zijn woning in Hoorn. Toen hij over de Spinner liep kwamen twee jongens van 16 of 17 jaar naar hem toegelopen. Zij drukten een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer en eisten geld. De jongen gaf ze zijn geld, een bedrag van 1,35 euro. Toen de overvallers de GSM van de jongen hadden afgepakt, zag het slachtoffers dat de jongens een nep vuurwapen gebruikten. Hij griste zijn telefoon uit de handen van een van de overvallers en ging er vandoor.

De overvallers zijn jongens van 16 a 17 jaar oud. Een van hen heeft een donker uiterlijk en droeg een zwart vest met een capuchon over zijn hoofd. De tweede overvaller had een blad uiterlijk en droeg ook een capuchon over zijn hoofd.

Vuurwerk

Heiloo, maandag 21 december

Op maandagmorgen omstreeks 02.00 uur werd een 27-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van het bezit van illegaal vuurwerk. De man werd in zijn personenauto gecontroleerd op de Heerenweg in Heiloo. Op de achterbank lag een tasje met vuurwerk, reden genoeg om de auto verder te onderzoeken. In de kofferbak stonden enkele dozen met vermoedelijk illegaal vuurwerk. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Aanrijding met beknelling

Wieringerwerf, zondag 20 december

Op zondagmiddag omstreeks 15.00 uur raakte een 43-jarige vrouw uit Kreileroord bekneld in haar auto na een eenzijdig verkeersongeval op de Oosterterpweg in Wieringerwerf. De vrouw was kort doorvoor vermoedelijk door de gladheid de macht over het stuur verloren en in de berm tegen een boom tot stilstand gekomen. De brandweer moest ter plaatse komen om het slachtoffer uit haar auto te halen. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, zondag 20 december

Op zondagavond omstreeks 18.35 uur raakte een 38-jarige man uit Winkel gewond bij een ongeval op de Westerweg in Heerhugowaard. De man reed in een personenauto en raakte mogelijk door de gladheid in een slip. Hij belandde aan de linkerzijde van de rijbaan en botste tegen een viaduct. Na de klap kwam het voertuig weer op de rijbaan terecht. Hier kwam juist een tegenligger, een 45-jarige man uit Oudkarspel, in een personenauto aangereden. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding. De man uit Winkel raakte bij de aanrijding gewond.