Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


inzet door extreme weersomstandigheden

---

Extra inzet door extreme weersomstandigheden

21 december 2009

Onder de huidige extreme weersomstandigheden doen we er alles aan om de hoofdroutes (auto en fiets) berijdbaar te maken en te houden.

De grote hoeveelheid sneeuwval en de bevroren ondergrond maken dat het strooizout onvoldoende effect heeft. In het algemeen helpt het als het zout wordt ingereden door continu autoverkeer. En als de temperatuur vandaag boven de 0°C komt, kan het zout nog beter zijn werk doen.

Voorrang voor hoofdroutes
Om de wegen toch berijdbaarheid te maken, wordt op dit moment met ploegen gewerkt waarbij sneeuw wordt geschoven en de strooiauto vervolgens de sneeuwvrijgemaakte rijroute strooit. Omdat dit een arbeidsintensieve activiteit is, krijgen de hoofdwegen, busroutes en op- en afritten van de snelwegen voorrang. Op fietspaden is het inrijden van het zout nauwelijks mogelijk. Pas als de temperatuur boven de 0°C uit komt, kan het zout hier zijn werk doen. Bij de bushaltes wordt ook handmatig gestrooid.

Gladheidbestrijding en afvalinzameling
Het Milieutechnisch Bedrijf (MtB) is verantwoordelijk voor zowel de gladheidbestrijding als voor de inzameling van afval. De strooiauto's rijden momenteel 24 uur per dag uit om het stadsdeel berijdbaar te maken en te houden.

De afvalinzameling ondervindt momenteel ook enige problemen door de extreme weersomstandigheden. De inzameling van de 1100 liter containers bij Nellestein ligt tijdelijk stil, evenals de inzameling van minicontainers. Zodra de weersomstandigheden het mogelijk maken, wordt de inzameling weer volledig opgepakt.

Het MtB wordt in de gladheidbestrijding ondersteund door de collega's van de afdeling Beheer Openbare Ruimte die normaliter met het groen en de straat bezig zijn. Zij zijn continue bezig met het handmatig strooien van bushaltes en trappen in het stadsdeel.

Binnen blijven
Stadsdeel Zuidoost is het eens met het advies dat onder deze extreme weersomstandigheden door diverse instanties wordt afgegeven; ga niet onnodig de deur uit en houd rekening met de gladheid! Bent u slecht ter been en heeft u toch boodschappen nodig? Vraag uw buren om hulp. Lees meer over wat het stadsdeel doet bij gladheid
---