Politie Hollands Midden

Alcoholcontroles tijdens de feestdagen

Ben jij een TopBob?

Politie Hollands Midden, 21-12-2009 o Met de feestdagen, de drankmaand bij uitstek, moeten goede afspraken gemaakt worden over wie nuchter naar huis rijdt na een avondje stappen of een dineetje bij vrienden of familie. Bob blijft Bob tot hij weer thuis is. De politie controleert of Bobbers zich wel aan de afspraak houden.

Vrijdagmiddagborrel Afgelopen vrijdag heeft het lokale politieteam in samenwerking met het RVHT (Regionaal Verkeershandhavingsteam) van Politie Hollands Midden een grote alcoholcontrole gehouden. Traditioneel vinden op vrijdag, de laatste dag voor de kerstvakantie, bedrijfsborrels plaats. Ook dan is het belangrijk om na de borrel niet in de auto te stappen.

Om deze reden heeft de politie afgelopen vrijdag 18 december op meerdere plaatsen in Leiden bestuurders laten blazen. Onder andere in de omgeving van het Bio-Sciencepark en in Leiden-Zuid. In totaal werden 1.565 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders hadden gedronken. De uitslag van de ademanalyses bedroegen 125 ug/l en 225 ug/l. Zij zijn beginnende bestuurders en voor hun geldt de limiet van 90 ug/l. De andere uitslagen bedroegen 260, 265 en 560 ug/l. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

opblaas BOB

Bob blijft bob tot hij weer thuis is Kan jij je Bob-afspraak nakomen? De wintercampagne 'Bob blijft Bob tot hij weer thuis is' helpt Bob om zich aan de Bob-afspraak te houden.

Iedereen weet haast wel wie Bob is. Bob is degene die niet drinkt en zijn vrienden of familie veilig thuis brengt. Ook het maken van de Bob-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige Bobs wel lastig te zijn om zich de hele avond aan de Bob-afspraak te houden.

Om Bob hierbij te helpen, is er de sms-dienst. Als Bob zich via de website www.jebenttopbob.nl aanmeldt, krijgt hij tijdens het uitgaan per sms een drietal vragen en aanmoedigingen die hem helpen 'fris' te blijven en hem eraan herinneren zich aan de Bob-afspraak te houden. Als Bob de vragen goed beantwoordt, krijgt hij een heuse Bobslee als beloning.

De campagne duurt tot half februari 2010. Doe mee en win de Bobslee!