Gemeente Breda

Maatregelen afvalinzameling in verband met weersomstandigheden

Door de uitzonderlijke weersomstandigheden heeft Afvalservice Breda besloten om op maandag 21 december geen afval in te zamelen. Op dinsdag 22 december wordt geprobeerd dat wel te doen met extra personeel en speciale loopploegen die de klikoâs naar de inzamelwagen brengen.

Op woensdag en donderdag probeert Afvalservice de achterstand met de afvalinzameling in te lopen.
De gemeente doet er alles aan om de hoofdroutes in de stad zoveel mogelijk begaanbaar te maken en te houden, maar het is onmogelijk om dat ook met de woonstraten te doen.

Door de barre weersomstandigheden zijn de klikoâs die bewoners aan de straat zetten nauwelijks van hun plaats te krijgen. De wieltjes lopen vast in de grote hoeveelheid sneeuw die overal in woonstraten ligt. Dat maakt het voor de medewerkers van Afvalservice erg moeilijk om hun werk goed te doen. Bovendien zijn de straten in woonwijken onbegaanbaar voor de grote inzamelwagens. Het risico van ongevallen en schade aan eigendommen van burgers is te groot.

De komende dagen wordt geprobeerd door inzet van extra personeel, 23 gebiedsverzorgers van de gemeentelijke afdeling Uitvoering en 30 uitzendkrachten de achterstand met de afvalinzameling in te lopen. Of dit gaat lukken is nog niet duidelijk, dat is afhankelijk van de actuele weersomstandigheden. Zo is in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw veel sneeuwval voorspeld.

Men wordt geadviseerd om als de container vol is, afval in grijze zakken te doen en goed afgesloten ernaast te zetten. Die zakken worden door Afvalservice ook meegenomen. Als het inhalen van de dagen, dat er niet of niet volledig is ingezameld, niet lukt, dan worden die zakken volgende week meegenomen. Daarnaast vraagt Afvalservice iedereen de containers zoveel mogelijk bij elkaar te zetten op punten, die bereikbaar zijn voor de inzamelwagen.

Grof vuil, hout, ijzer, snoeihout en apparaten worden deze week niet opgehaald. Over boekingen die al gepland stonden voor deze week, neemt Afvalservice contact op met de aanvragers. In overleg met hen worden deze boekingen dan verplaatst. Nieuwe aanvragen worden voor volgende week ingepland.
Tenslotte blijft het milieustation aan de Slingerweg tot eind deze week gesloten. Het milieustation aan het Spinveld is deze week op normale tijden geopend.

Voor vragen kan men contact opnemen met Afvalservice, telefoon (076) 529 99 99.