Provincie Noord-Holland

Provincie gaat verder met N208

21 december 2009 - Nieuwsartikel

De provincie verandert de A208, langs Haarlem-Noord en Santpoort/Velserbroek, in de N208. De toegestane snelheid is teruggebracht naar 70 km/u en enkele voorbereidende werkzaamheden zijn al uitgevoerd.

Op maandag 25 januari 2010 starten de werkzaamheden aan de op- en afritten en de weg zelf.

Op- en afritten Velserbroek en Spaarndam
Voor bestemmingsverkeer van en naar Velserbroek, Santpoort-Noord en Driehuis gelden van maandag 25 januari 2010 tot en met vrijdag 27 februari 2010 verschillende omleidingsroutes. De op- en afritten Velserbroek en Spaarndam worden in deze periode na elkaar afgesloten om het asfalt te kunnen vervangen. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Verkeer van en naar de Velsertunnel
Tijdens de werkzaamheden zijn overdag op de N208 in beide richtingen twee rijstroken open. Doorgaand verkeer tussen Haarlem en de Velsertunnel kan dus altijd over de N208 rijden. Vanaf 14 februari 2010 krijgt dit doorgaande verkeer te maken met versmalde en verschoven rijbanen. Tijdens werkzaamheden in de avond en nacht blijft er voor het verkeer op de N208 altijd één rijstrook per rijrichting beschikbaar.

Nu al 70 km/u
De werkzaamheden aan de N208 en de op- en afritten zouden eind november beginnen. Omdat de aannemer extra tijd nodig bleek te hebben, zijn tot nu toe alleen voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Wel is de snelheidsverlaging naar 70 km/u direct ingesteld en ook tijdens de uitvoeringsstop van kracht gebleven. Deze snelheidsverlaging is namelijk niet zo zeer aan de werkzaamheden gekoppeld, als wel aan de vermindering van de geluidsoverlast voor omwonenden; een belangrijke doelstelling van dit project. Ook kan, vanwege het weghalen van delen van de vangrail, de veiligheid bij een hogere snelheid niet meer gegarandeerd worden. De maximaal toegestane snelheid op de N208 blijft ook na de herinrichting 70 km/u.

De verlate start van de werkzaamheden heeft geen invloed op de totaalplanning; de N208 is in augustus 2010 klaar.

Meer informatie over de werkzaamheden, de omleidingen en de planning vindt u op

www.noord-holland.nl/a208/
.

---