Politie Groningen

Frank Samsom nieuwe chef-dirigent Politie Orkest Noord-Nederland

Provincie Groningen, 21-12-2009 o Frank Samsom uit Assen is per 1 januari a.s. benoemd in de functie van chef-dirigent van het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN). Samsom volgt Wim Jongen op, die begin augustus overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Frank Samsom (48) is directeur van het ICO, Centrum voor Kunst- en Cultuur in Assen. Hij studeerde bas-tuba en HAFABRA-directie (harmonie, fanfare, brassband) aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam en was gedurende een aantal jaren dirigent van verschillende koren en orkesten, waaronder de KLM-harmonie en de NS-harmonie. Ook trad hij gedurende enkele jaren op als orkestmanager van de het Nationaal Jeugd Fanfareorkest en het Nationaal Jeugd Harmonieorkest. In de periode tussen 2000 en 2007 was Frank Samsom zakelijk directeur/militair commandant van de Johan Willem Friso Kapel en later de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso te Assen. In die periode trad hij gedurende geruime tijd op als waarnemend chef-dirigent van dit militaire beroepsorkest. Samsom is niet geheel onbekend met de politiemuziek. In zijn studietijd remplaceerde hij met enige regelmaat als bas-tubaïst bij het toenmalige beroepsorkest van de Amsterdamse politie, de Amsterdamse Politie Kapel.

Frank Samson

Het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) is het muzikale visitekaartje van de politie in Noord-Nederland en ontstond op 1 januari 2009 door de samenvoeging van het Drents Politie Orkest (DPO) en het Regionaal Politie Muziekkorps Groningen. Het PONN is een fanfareorkest en bestaat uit 54 (politie)muzikanten uit Groningen, Friesland en Drenthe, waarvan de meeste een arbeidsrelatie hebben of hadden met één van de drie regiokorpsen.