Politie Hollands Midden

Gouda - Verscherpt politietoezicht na onrustig weekend

Gouda, 21-12-2009 o De politie in Gouda heeft afgelopen weekend te maken gehad met een aantal ernstige voorvallen. Veelal ging het om groepen jongeren die sneeuwballen gooiden, waarna conflicten ontstonden met omstanders en passanten die in sommige gevallen op geweld uitliepen.

Sneeuw en straatmeubilair, bijvoorbeeld een afvalcontainer, werden gebruikt om weggebruikers tot stoppen te dwingen, waarna de betrokkenen van een tas werden beroofd. De incidenten vonden plaats tussen 14.00 en 23.00 uur. De politie heeft in totaal 5 verdachten aangehouden. Twee Gouwenaren van 17 en twee van 19 jaar op de Walvisstraat, en één Gouwenaar van 18 jaar op de Jan Philipsweg. De politie in Gouda heeft al geruime tijd haar prioriteit op handhaving van openbare orde en ingrijpen bij overlastmeldingen. Naar aanleiding van dit weekend zet het district nog forser in. Daarbij gaat het om extra rechercheurs om de daders van de afgelopen dagen op te sporen. De politie zet ook extra agenten in om het toezicht in de buurten te intensiveren.

De politie doet een dringende oproep aan de getuigen van de incidenten die zich het afgelopen weekend voordeden, zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Hierbij wordt nogmaals ook gewezen op het telefoonnummer meld misdaad anoniem: 0800-7000. De politie wil zo snel mogelijk daders aanhouden en roept daarom op om direct 1-1-2 te bellen als er zich een incident voordoet.