Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuwe huisstijl geeft Stadshart Lage Zijde eigen gezicht

Grote, groene L markeert start herontwikkeling Stadshart Lage Zijde

Op maandag 21 december onthulde wethouder Hans Groen in t Wout van Alphen aan den Rijn samen met de partners wonenCentraal, Corio , MAB Development en Bouwfonds ontwikkeling een 2,5 meter grote letter L. Deze groene L staat symbool voor de nieuwe huisstijl die het Stadshart Lage Zijde een eigen identiteit geeft. Wethouder Hans Groen in t Wout: Dit logo symboliseert de betrokkenheid van de partners, de klankbordgroepleden en de leden van de bewonerscommissie wonenCentraal in de herontwikkeling van het Stadshart Lage Zijde. Wij staan graag met hen aan de lat om in tien jaar tijd een nieuw deel van het Alphense centrum te realiseren.

De komende jaren zal het plangebied Stadshart Lage Zijde volop in de belangstelling staan vanwege een langdurige herontwikkeling met de nodige bouwactiviteiten. Om iedereen op de hoogte te houden zijn de nodige middelen ontworpen.

Website
Niet alleen het logo is nu zichtbaar voor pers en publiek, ook de website www.stadshartlagezijde.nl ging online. Met een druk op de knop kregen de genodigden de eerste beelden te zien die tot dan toe nog verborgen lagen. De komende tijd wordt er nog volop gewerkt aan het verbeteren van de website die voor de komende tien jaar huidige en nieuwe bewoners en ondernemers op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van aankopen, slopen, bouwen, beplanting, soorten woningen, inrichting winkelgebied, Waterfront, Cultuurgebouw, verkeer, openbaar vervoer en parkeren.

Projectpartners
De gemeente Alphen aan den Rijn en woningcorporatie wonenCentraal staan niet alleen in de herontwikkeling van het Stadshart Lage Zijde. Ontwikkelaars Corio, MAB Development en Bouwfonds ontwikkeling zijn eveneens partners in dit project, getuige de intentieverklaring uit 2008. Wethouder Hans Groen in t Wout: Samen met hen willen we graag bouwen aan een warm kloppend Stadshart voor alle Alphenaren.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen