Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV-Kamervragen over banden nieuwe moslimomroep met moslimbroederschap maandag 21 december 2009

Vragen van de leden Wilders, Brinkman en Agema aan de ministers van OCW en Binnenlandse Zaken over het bericht dat FION, één van initiatiefnemende organisaties van de nieuwe moslimomroep SMO (Stichting Moslimomroep) onderdeel uitmaakt van de fundamentalistische Moslimbroederschap.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Bouyafa met argusogen bekeken"*


2.)
Bent u bekend met het feit dat de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION), waarvan de heer Yahia Bouyafa voorzitter is, één van de initiatiefnemende organisaties is van de nieuwe moslimomroep SMO? Is het waar dat de SMO één van de meest kansrijke organisaties is in de subsidierace voor een nieuwe moslimomroep in Nederland, waarover het Commissariaat voor de Media nog deze maand beslist?


3.)
Realiseert u zich dat Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) deel uitmaakt van de Europese koepelorganisatie FIOE, de Europese tak van de Moslimbroederschap volgens de officiële Arabische website van de Moslimbroederschap (www.ikhwan.net)?


4.)
Bent u ermee bekend dat de Moslimbroederschap een wereldwijd opererende fundamentalistisch-islamitische organisatie is, die als doel heeft het stichten van een islamitisch wereldrijk en die als motto heeft: "God is ons doel. De Profeet is onze leider. De Koran is onze wet. De strijd is onze manier. Voor God sterven is onze hoogste verwachting."?


5.)
Klopt het dat de activiteiten van de Moslimbroederschap in Nederland door de AIVD scherp in de gaten worden gehouden?


6.)
Deelt u de mening dat een nieuwe moslimomroep waarvan een van de deelnemende organisaties gelieerd is aan de Moslimbroederschap, nooit en te nimmer in aanmerking mag komen voor een plaats in het publieke bestel noch voor welke subsidie dan ook van de Nederlandse overheid? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat gaat u doen om de SMO uit het publieke bestel te weren?


7.)
Neemt u het initiatief om vergaand onderzoek te doen naar de overige activiteiten van de FION? Zo nee, waarom niet?


*'Bouyafa met argusogen bekeken', Volkskrant, 21 december 2009