Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

In panorama het verhaal van Kop van Zuid

Harry Reitsma, directeur van basisschool De Pijler. Schrijfster Ina van Dam. Lars Essalhi, eigenaar van restaurant Safir in het Entrepotgebouw. Joany Muskiet van de Helderheidstichting voor jongeren. Raymond Drenthe, huismeester van de Peperklip, Riek Bakker, voormalig directeur Stadsontwikkeling Rotterdam. Aad Koster, erg bij zijn wijk betrokken. Zij en nog een aantal andere personen werkten indirect mee aan het 2 bij 6 meter metende panorama Kop van Zuid.

Portefeuillehouder René Kronenberg van deelgemeente Feijenoord opende hem afgelopen vrijdag in Villa Zebra. Panorama Kop van Zuid is een breed, visueel beeld van de wijk, dat in een oogopslag laat zien wat er speelt.

De verhalen van bovengenoemde mensen staan niet in het programma, maar waren wel richtinggevend voor het fotograferen en samenstellen van het panorama. Even belangrijk was de inbreng van leerlingen van groep 7 van basisschool De Pijler. In het panorama laten ze zien welke voorwerpen zij willen bewaren.

Jong en hip
Het Historisch Museum verzamelde het verhaal van Kop van Zuid/Entrepot, een jonge en hippe wijk, gebouwd op voormalige haventerreinen rond de Binnenhaven, Entrepothaven, Spoorweghaven, Rijnhaven en de Wilhelminapier. Het gebied is omgevormd tot stedelijk gebied en door goede verbindingen aan te leggen, zijn Noord en Zuid met elkaar verenigd.

Het museum maakt sinds 2007 panorama´s. Spangen, Crooswijk, Hoogvliet en Hillegersberg gingen Kop van Zuid voor. Panorama Kop van Zuid is tot en met 3 januari 2010 te bezichtigen in Villa Zebra aan de Stieltjesstraat 21, van maandag t/m zondag, 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer (010) 241 17 17.