Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Helderheid Studio opent tijdens Kunstborrel

Voor Joany Muskiet en veel bewoners in deelgemeente Feijenoord gaat een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling: een eigen ruimte waar jongeren uit de wijken op Zuid wekelijks hun creativiteit op muzikaal gebied kunnen ontwikkelen. Deze ruimte is voorlopig gevonden in Buurthuis de Dam in de wijk Feijenoord.

De ruimte, onder de toepasselijke naam Helderheid Studio, wordt aanstaande maandag 28 december om 18.00 uur geopend tijdens de Kunstborrel Feijenoord.

Helderheid is de artiestennaam van de in 2004 overleden Breyten Muskiet, zoon van Joany. Hij gold als één van de meest getalenteerde Nederlandse rappers. H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. verwijst naar de zin 'Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer de Duivel' in een van zijn rapteksten. Zijn roep om gerechtigheid voor iedereen en oproep aan zijn lotgenoten om hun gaven en talenten positief te gebruiken, maakte hem bijzonder. Hij hield van zijn wijk Feijenoord en was trots op zijn stad Rotterdam en voetbalclub Feyenoord. Helderheid was ook lid van het rapcollectief Tuigcommissie. Er is al een plein/sportveld (in de wijk Feijenoord) naar hem vernoemd en een festival, nu dus ook een studio.

Samen met jongeren van Kop van Zuid/Entrepot en de wijk Feijenoord, Joany Muskiet en SWF-Feijenoord werkte cultuurscout Roelof Kok van deelgemeente Feijenoord aan de realisatie van de studio. In dit muzieklaboratorium kunnen jongeren zich bekwamen in het maken van beats en opnames. Er worden ook workshops zang en podiumtechniek gegeven.

Tijdens de kunstborrel op 28 december treden verschillende jongeren op met een rap- of dance-act. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen tevens oude en bestaande banden steviger worden aangehaald.
" Opening Helderheid Studio
" Buurthuis de Dam, Persoonsdam 142
" 18.00-20.00 uur (inloop vanaf 17:45)