Liander

Storing openbare verlichting

21 december 2009

Arnhem - Sinds vandaag staat in Gelderland en in de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder de openbare verlichting aan. Dat komt door een complexe storing in het systeem dat de straatverlichting 's avonds `aan' en 's morgens `uit' zet.

Het systeem stuurt ook elektriciteitsmeters aan en elektrische boilers die gebruik maken van hoog- en laagtarief. Wie zo'n boiler heeft, wordt geadviseerd die tijdelijk handmatig te bedienen.

De storing is het gevolg van een eerdere stroomstoring op zaterdag 12 december in Nijmegen. Door deze storing - als gevolg van vandalisme - kwam een deel van de stad zonder stroom te zitten. Alleen in de gemeente Eibergen werkt het systeem normaal. Die gemeente maakt gemaakt van een separate installatie.

Nu in Gelderland en in de beide Flevopolders de straatverlichting niet meer automatisch kan worden in- en uitgeschakeld, heeft Liander besloten de verlichting tijdelijk continu te laten branden. Zo blijft de openbare ruimte dag en nacht goed verlicht.

Op dit moment wordt het systeem gerepareerd. Het is nog niet duidelijk wanneer de installatie weer naar behoren werkt. Tot die tijd blijft de openbare verlichting continu branden. Klanten die gebruik maken van hoog- en laagtarief, of die een elektrische boiler gebruiken die door het systeem aan of uit wordt gezet, ondervinden ook hinder van deze storing. Zij kunnen nu geen gebruikmaken van het wisselen tussen hoog- en laagtarief.

Bewoners die vragen hebben over de tijdelijke situatie kunnen altijd terecht bij het landelijk storingsnummer 0800-9009 of op www.liander.nl .

Over Liander

Liander is een regionale netbeheerder die elektriciteit en gas transporteert naar 2,8 miljoen consumenten en zakelijke klanten in de provincies Gelderland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Zuid-Holland. Liander is onderdeel van Alliander en tot de juridische splitsing een dochtermaatschappij van n.v. Nuon.