Gemeente Sittard-Geleen


Persbericht Gemeente Sittard-Geleen

193_2009

Verkeersmaatregelen tijdens Kerstparade

Sittard-Geleen, 16 december 2009 - Tijdens de SBS 6 Kerstparade iin Sittard, op 21 december, wordt een groot aantal verkeersmaatregelen genomen om de verwachte toeschouwerstroom in goede banen te leiden.

Om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen, is het verzoek om zo veel mogelijk met de trein of met de fiets te komen. Met

de NS zijn afspraken gemaakt over de lengte van de treinen op 21 december.

Voor de fietsers worden in het centrum op verschillende plaatsen extra fietsenstallingen ingericht. Met borden worden deze extra fietsenstallingen aangegeven.

Mocht u toch met de auto willen komen, kom dan op tijd. Parkeren kan op die plaatsen waar dat gebruikelijk is bij grote evenementen (o.a. parkeergarages en parkeerplaatsen rondom het centrum. Bovendien worden rondom het stadion van Fortuna Sittard extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Van daaruit rijden pendelbussen naar het centrum van Sittard. Mocht ook daar geen plaats meer zijn, dan worden bezoekers via een verwijssysteem naar andere plaatsen geleid, waar dan ook pendelbussen klaar staan.

Bereikbaarheid centrum

Op maandag 21 december zal het centrum van Sittard om 14.00 uur geheel afgesloten worden voor inkomend verkeer. De Elisabeth van Barstraat, de Odasingel en Pres. Kennedysingel zijn wel open, evenals de Wilhelminastraat tot aan de Rijksweg, het Stationsplein en de Parallelweg.

De route moet vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur geheel autovrij zijn. Er is vanaf 17.00 uur een afsleepregeling van kracht, waardoor auto's die desondanks op de route staan, weggesleept zullen worden.

Openbaar vervoer is tussen 16.30 en 20.00 uur ook niet mogelijk op de route. Veolia rijdt via een alternatieve route (met name van belang voor de halte Engelenkampstraat). Meer info daarover komt op de website van de gemeente, www.sittard-geleen.nl of op de website van Veolia, www.veolia-transport.nl.


---