Gemeente Edam-Volendam

SMD weer aanbieder maatschappelijk werk

Vanaf 1 januari 2010 keert SMD terug als aanbieder van maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk in Edam-Volendam. Onze huidige aanbieder Zorggroep Omring heeft aangegeven zich te willen richten op haar kerntaak en daar valt het maatschappelijk werk buiten.

Uitgangspunt is dat zowel in Edam als in Volendam gewerkt zal worden. Vanaf 1 januari start het maatschappelijk werk in het Wijksteunpunt in de Meerwijk Bibliotheek, Dijkgraaf Poschlaan 8 te Edam. Vanaf 1 februari wordt er ook gewerkt vanuit een nader te bepalen locatie in Volendam.

Het Algemeen maatschappelijk werk van de SMD is dagelijks bereikbaar via de Bureaudienst in Purmerend van 9.00 uur tot 13.00 uur op tel.nr. 0299-439279. Het maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk zal worden uitgevoerd door mevr. Yapici en dhr. Warendorf.

Het maatschappelijk werk opereert onafhankelijk wat wilt zeggen dat wordt aangesloten bij de hulpvraag van de cliënt. In het geval dat het algemeen maatschappelijk werk geen passend aanbod kan bieden met betrekking tot de hulpvraag wordt bekeken welk aanbod wel passend is. Een passend aanbod kan gevonden worden binnen of buiten de SMD.

Zodra nadere informatie bekend is over de bereikbaarheid, werktijden en locatie vindt u deze op de gemeentelijke website, alsmede op de gemeentepagina's in Nivo en Stadskrant.