Imtech NV

Published: 07:30 21-12-2009 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech technologiepartner in stadions EK Voetbal 2012 in Polen

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van ruim 30 miljoen euro verkregen voor de technologie in het Poolse Nationale Stadion in Warschau en de Poolse PGE Baltic Arena in Gdansk. Beide stadions spelen een belangrijke rol tijdens het EK Voetbal 2012. De komst van dit EK leidt ook tot andere investeringen in Polen zoals in kantoren, hotels en detailhandelscentra. Ook hier is Imtech als technologiepartner actief en zijn er orders verworven ter waarde van ruim 37 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'De komst van het EK Voetbal 2012 naar Polen functioneert als aanjager voor extra investeringen. Primair in stadions en secundair in de gebouwde omgeving. Imtech is één van de sterkste technische dienstverleners in Polen. Samenwerking met Imtech in Duitsland leidt dit tot omvangrijke orders. Imtech is thans niet alleen verantwoordelijk voor de technologie in het stadion voor de Olympische Spelen 2012 in Londen, maar ook voor de technologie in het hoofdstadion van het EK Voetbal 2012 in Warschau. Stap voor stap ontwikkelt Imtech zich tot een toonaangevende technologiepartner in stadions en arena's in Europa.'

Poolse Nationale Stadion in Warschau

Imtech heeft opdracht ontvangen voor de hightech klimaattechnologie in het Poolse Nationale Stadion in Warschau. Dit stadion krijgt een capaciteit van 55.000 zitplaatsen en circa 1.750 auto s in een ondergrondse parkeergarage. Imtech is verantwoordelijk voor de energievoorzieningen, klimaatbeheersing, ventilatie, verwarming, sanitair en brandveiligheid. Er is een optie voor additionele technische voorzieningen. Het stadion fungeert als hoofdstadion voor het EK Voetbal 2012 en als thuishaven voor de openingswedstrijd, twee groepswedstrijden, een kwart finale en een halve finale. De arena wordt in mei 2011 opgeleverd en zal na het EK gebruikt worden voor sportevenementen en commerciële activiteiten.

PGE Baltic Arena in Gdansk

De PGE Baltic Arena telt 44.000 zitplaatsen en wordt in de vorm van een grote barnsteen gebouwd. Het multifunctionele stadion biedt ruimte aan een veelheid van evenementen, concerten, congressen en dient als thuishaven voor vier voetbalwedstrijden van het EK (drie groepswedstrijden en de halve finale). In en rond het stadion worden ook een zwembad, kantoren, winkels, een hotel en parkeermogelijkheden (6.500 auto's) gerealiseerd. Imtech is verantwoordelijk voor de hightech klimaattechnologie, waaronder innovatieve toepassingen op het gebied van energie, koude/warmte, ventilatie en brandveiligheid. Imtech zal eveneens de technologie verzorgen voor de watervoorziening, het drink- en afvalwater en het zwembad. De PGE Baltic Arena wordt eind 2010 in gebruik genomen.

Andere gerelateerde Poolse orders

De komst van het EK Voetbal 2012 maakt eveneens de weg vrij voor additionele investeringen in de gebouwde omgeving. Imtech wist recent voor een bedrag van 37 miljoen euro orders te verwerven voor alle technische oplossingen in een hightech gebouw (de Zebra Toren in Warschau), een energiezuinige hotel (het Best Western in Breslau) en diverse detailhandelscentra (in Nowe Sacz en Wroclaw).

Imtech ook technologiepartner Olympisch Stadion Londen

In augustus 2009 maakte Imtech al bekend dat het de order voor de extreem energiezuinige lucht- en klimaattechnologie had verworven in het duurzame nieuwe Olympisch stadion voor de Spelen van 2012 in Londen (80.000 zitplaatsen).

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Artist impression hoofdstadion EK Voetbal 2012

Een rechtenvrije artist impression van het Poolse Nationale stadion in Warschau, het hoofdstadion voor het EK Voetbal 2012 is verkrijgbaar via een mail aan: pieter.koenders@imtech.eu.

Meer informatie



Imtech NV