Gemeente Laarbeek


Openluchttheater straks nóg mooier

MARIAHOUT - De parel van Mariahout, het openluchttheater, is toe aan een flinke opknapbeurt. Het theater verkeert nu namelijk nog in slechte staat. De gemeente Laarbeek en de provincie Noord-Brabant geven in totaal een half miljoen uit om het theater te renoveren. De renovatie start komend jaar.

De bestuursleden van het openluchttheater constateerden dat het theater dringend om onderhoud vraagt. De kleedlokalen, banken en de kassa zijn verouderd en het horecagedeelte is toe aan modernisering. Ook moet het toegankelijker worden voor mensen met een handicap, komt er een prominentere entree en een uitnodigendere kassa en worden het podium en de kleedkamers meer geclusterd.

Het theaterbestuur presenteerde woensdag 9 december 2009 trots de nieuwbouwplannen aan een volle zaal belangstellenden. De bouwvergunning is aangevraagd. Als daarop geen bezwaren komen, start de verbouwing in januari 2010. De drijvende kracht achter dit alles is een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Er is ook veel geld voor nodig: een half miljoen. Een deel daarvan komt via de subsidieregeling IDOP van de provincie Noord-Brabant. De subsidieregeling dekt maximaal de helft van de kosten. De gemeente Laarbeek betaalt de andere helft.