Media alert

Geen overbodige opslag meer in 2010?

~ Portland Europe adviseert ondernemers om back-up-systemen snel op orde te brengen ~

Zoetermeer, 21 december 2009 - Afgelopen jaar was voor het midden- en kleinbedrijf een lastige periode. Dalende omzetten als gevolg van de recessie maken het noodzakelijk om kritisch naar de uitgaven te kijken en waar mogelijk kostenbesparingen te realiseren. Softwaredistributeur Portland Europe is van mening dat veel ondernemers een eenvoudige besparingsmogelijkheid over het hoofd zien, namelijk de opslag van bedrijfsgegevens. In de praktijk blijkt dat een gemiddelde onderneming de opslagcapaciteit met maar liefst 90 procent kan reduceren door opslag van overbodige gegevens te voorkomen.

Het maken van back-ups van belangrijke bedrijfsgegevens is cruciaal voor de continuïteit van de onderneming. Het zorgt ervoor dat gegevensverlies door bijvoorbeeld brand, diefstal of technische problemen wordt voorkomen. De meeste organisaties hebben wel maatregelen getroffen om gegevens periodiek op te slaan, maar analyseren vervolgens niet of de back-up-kopieën ook de juiste gegevens bewaren. Met behulp van datadeduplicatie-technologie kan de opslagcapaciteit worden beperkt tot de strategisch relevante gegevens en wordt overbodige opslag bestreden. Portland Europe is van mening dat ondernemers kritisch moeten kijken naar hun back-up en recovery-beleid en adviseert hen om met behulp van de deduplicatie ROI-calculator te berekenen hoeveel zij het komende jaar kunnen besparen: http://www.acronis.nl/backup-recovery/deduplication-roi-calculator.html

"Binnen het MKB wordt nog te weinig nagedacht over het back-up- en recovery-beleid", stelt Arnold Kok, senior consultant bij Portland Europe. "De meeste ondernemers realiseren zich wel dat het belangrijk is om een back-up te maken van gegevens, maar weten vervolgens niet goed welke gegevens zij moeten opslaan. Het gevolg is dat er teveel onnodige bestanden bewaard blijven. Het lijkt mij een prima voornemen voor het nieuwe jaar om hier eens mee te stoppen. In het verleden was het gebruik van deduplicatie-technologie kostbaar en daarom alleen weggelegd voor grote ondernemingen. Tegenwoordig zijn er diverse betaalbare oplossingen beschikbaar die het ook voor het MKB mogelijk maken om eenvoudig een solide back-up- en recovery-beleid in te voeren."