Ingezonden persbericht


Persbericht
Woerden, 21 december 2009

De Wsw raad bij De Sluis Groep is benoemd!

Op 17 december jl. heeft het Dagelijks Bestuur van Werkvoorzieningschap De Sluis de Wsw-raad benoemd.

Sinds juli 2008 is in de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) de plicht tot cliëntenparticipatie opgenomen. Dit betekent dat Wsw-gerechtigden meer zeggenschap krijgen over het Wsw-beleid van de gemeenschappelijke regeling De Sluis. De Wsw-raad is dan ook samengesteld uit mensen met een indicatie Wsw en uit vertegenwoordigers van organisaties die Wsw-gerechtigden begeleiden.

Na een introductietraining voor de aspirant-leden van 2 maanden is het maximale aantal van 9 leden benoemd. Het betreft dan 6 personen die een indicatie Wsw hebben en 3 leden namens begeleidingsorganisaties.

De taak van de Wsw raad is vooral om het Dagelijks Bestuur gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen over beleidsvoorbereiding en beleidsuitvoering van de Wet sociale werkvoorziening. Het gaat daarbij voornamelijk om zaken die van invloed zijn op de positie van Wsw medewerkers. De Wsw-raad behartigt op deze wijze de belangen van de Wsw-geïndiceerden, zowel de mensen die een dienstbetrekking hebben in het kader van de Wsw, als ook de mensen die op de wachtlijst staan.

6 van de 9 leden van de Wsw-raad en het dagelijks bestuur van De Sluis, de wethouders Cnossen, Luuring, Vinkenburg en Goudbeek.



Ingezonden persbericht