Ingezonden persbericht


VIER KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN BIJ 90-JARIG JUBILEUM MSV '19

Burgemeester Jansen van Montfoort heeft afgelopen zaterdag bij de viering van het 90-jarig jubileum van voetbalvereniging MSV '19 een viertal Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De vrijwilligers die de onderscheiding ontvingen, waren de heren G. Broekman, G. Hartsink, L. Sleeuwenhoek en A. Vendrig. Al de onderscheiden personen hebben zich vele jaren ingezet als vrijwilliger, met name voor voetbalvereniging MSV '19.

De heer Broekman begon eind jaren '60 van de vorige eeuw toen hij tien jaar lang secretaris was van het hoofdbestuur van voetbalvereniging Nijenrodes in Breukelen. Daarna werd hij actief bij voetbalvereniging MSV '19. Daar was hij jeugdleider en jeugdsecretaris van 1977 - 1980.

In 1980 werd hij algemeen secretaris van het hoofdbestuur van MSV '19 en dat is hij nog altijd. Daarnaast is hij al sinds negen jaar actief als verslaggever van voetbalwedstrijden in regionale bladen als de IJsselbode en Zenderstreeknieuws, voor Radio Stad Montfoort en voor de website van MSV. En de afgelopen zeven jaar was hij ook actief als assistent-scheidsrechter bij het eerste en tweede elftal van MSV.

Naast al die voetbalactiviteiten neemt de heer Broekman al sinds 1982 deel aan het bestuur van de carnavalsvereniging 'Les Boutonniers'. Zo was hij negen jaar lang secretaris en zes jaar lang voorzitter. Daarnaast zet hij zich al jarenlang in voor het welslagen van de jaarlijkse carnavalsoptocht in Montfoort.

Ook de heer Hartsink heeft zich vele jaren voor de voetbalsport ingezet. Zo was hij van 1968 tot en met 1977 lid van het jeugdbestuur van voetbalvereniging Hertha in Vinkeveen. Vanaf zijn komst in Montfoort is hij betrokken bij MSV '19. Daar was hij van 1978 tot en met 1987 wedstrijdsecretaris van de jeugdafdeling. Vervolgens is hij actief geworden als wedstrijdsecretaris van de seniorenafdeling. Dat deed hij in de periode van 1987 tot en met 1995. De heer Hartsink was ook jarenlang actief als grensrechter bij het eerste elftal en in de periode 1980 tot en met 2006 scheidsrechterde hij bij jeugd- en seniorenwedstrijden. Bovendien is hij al sinds 1993 club- en KNVB-consul.

En naast al het vrijwilligerswerk voor de voetbalsport is de heer Hartsink sinds het jaar 2000 ook vrijwilliger bij de afdeling Montfoort van de Nationale Vereniging Zonnebloem. Daarmee bezorgt hij vele gehandicapten en chronisch zieken een onvergetelijke vakantie.

Als derde is ook de heer Sleeuwenhoek vele jaren als vrijwilliger actief betrokken bij MSV '19. Hij begon in 1981 als trainer en begeleider van de allerjongste voetbaljeugd en dat doet hij nog altijd. Verder was hij in de periode 1983 - 1989 lid van het jeugdbestuur van MSV '19. Ook bij andere sportieve activiteiten is de heer Sleeuwenhoek betrokken. Zo is hij al vanaf 1982 actief als begeleider van de jaarlijkse Avondvierdaagse in Montfoort. Daarnaast draagt hij sinds 1984 bij aan het goed verlopen van de Montfoorterloop en de Linschoterloop. Verder is hij sinds 1998 competitie- en spelleider van de biljartclub 'Kasteelzicht' in Montfoort en zet zich sinds 2002 in als begeleider bij de seniorensociëteit 'Het Knooppunt'.

Tot slot de heer Vendrig. Ook hij heeft zich gedurende vele jaren ingezet voor voetbalvereniging MSV '19. Zo was hij vanaf 1974 leider van het tweede zondagelftal van MSV '19 en vanaf 1975 was hij lid van de Lotto- en Totocommissie van MSV. In 1990 legde hij beide functies neer en werd hij voor de periode van in totaal tien jaar algemeen voorzitter van MSV '19. Nadat hij de voorzittershamer had overgedragen aan zijn opvolger, bleef hij binnen de voetbalvereniging actief. Zo is hij sinds 2003 lid van de schoonmaakploeg bij MSV '19. Vannaf datzelfde moment is hij voorzitter van de 'Club van 100', de sponsorcommissie van MSV '19. Daarnaast is hij vanaf 2005 tevens lid van de Business tot Businessclub van MSV '19. Ook buiten de voetbalsport is de heer Vendrig als vrijwilliger actief. Zo is hij vanaf 1983 als EHBO-er betrokken bij allerlei activiteiten, zoals bij de viering van carnaval en de avondvierdaagse. Ook onderneemt hij vanaf 2004 tot heden diverse vrijwilligersactiviteiten voor de parochie Johannes de Doper.

Montfoort, 21 december 2009


Noot voor redacties
(