Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ryanair gaat nu ook vluchten uitvoeren vanaf Faro, Algarve

In 2010 komen er 14 nieuwe vluchtroutes van Ryanair bij

Reeuwijk, 21 december 2009 - Vanaf maart 2010 gaat low cost airline Ryanair vluchten uitvoeren van en naar Faro Airport in de Algarve. De luchtvaartmaatschappij lanceert 14 nieuwe vluchtroutes om de Zuid-Portugese streek te verbinden met een groot aantal Europese steden.

"Met deze nieuwe routes is de Algarve veel toegankelijker, zowel qua prijs als afstand. We verwachten dus meer bezoekers. Bovendien zal deze ontwikkeling een positieve uitwerking hebben op de reiswereld.", aldus Nuno Aires, president van het Algarve Tourism Board.

Het luchtverkeer van Ryanair in Faro zal vanaf volgend jaar met 1,3 miljoen passagiers toenemen. Voor de realisatie van de operationele basis in Faro en de bouw van 3 nieuwe toestellen heeft Ryanair meer dan ¤ 200 miljoen geïnvesteerd. De nieuwe reisroutes verbindt Faro met de Nederlandse steden Eindhoven en Maastricht, maar ook met Billund (Denemarken), Madrid (Spanje), Oslo (Noorwegen), Stockholm (Zweden), Parijs en Marseille (Frankrijk), Milaan (Italië), Memmingen (Duitsland) en Birmingham, Derry, Kerry en Knock (Groot-Brittannië).

Volgens Nuno Aires komt Ryanair op het goede moment met dit nieuws, omdat het Algarve Promotion Bureau en Faro Airport begin 2010 verschillende promotiecampagnes gaan lanceren.

Over de Algarve

De Algarve wordt aan twee kanten door de Atlantische Oceaan omgeven. Door de gunstige ligging heeft de Algarve een heerlijk klimaat: zonnige zomers, niet te koude winters en er waait altijd een Atlantisch briesje. Naast het uitstekende klimaat is de Algarve bekend om haar prachtige stranden, witte huisjes, smakelijke wijnen en het vrolijke temperament van de lokale bewoners. In de pittoreske dorpjes kan je de Moorse invloeden in de lokale kunst en architectuur ontdekken en opgaan in de emotionele klanken van de authentieke fado muziek. Meer informatie over de sportevenementen en festiviteiten en de Algarve als vakantiebestemming bezoek www.visitalgarve.pt en www.algarvepromotion.pt

###

Noot voor de redactie (