Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amstelveen, 21 december 2009

Hotel in België populair in de kerstvakantie

De Nederlander brengt dit jaar de kerstvakantie het liefst door in België, met Antwerpen op de eerste plek. Brussel en Maastricht volgen als tweede en derde keuze voor een hotelovernachting rond kerst.

Dit blijkt uit onderzoek op basis van meer dan tienduizend hotelboekingen voor de kerstvakantie, bij reissite Weekendjeweg.nl. In vergelijking tot 2008 zijn Maastricht, Düsseldorf en de Veluwe gestegen in populariteit. De kust, Eindhoven en Keulen zijn juist gezakt. Ook is duidelijk te zien dat de tweede week van de kerstvakantie veel populairder is dan de eerste week. Dit komt omdat de kerst dit jaar op vrijdag en zaterdag valt en dat men dan vooral thuis met familie de kerst viert.

Top 10 kerstvakantie
Antwerpen en omgeving 10,2%
Brussel en omgeving 7,9%
Maastricht en omgeving 6,8%
Regio strand/Kust 6,3%
Parijs en omgeving 6,0%
Düsseldorf en omgeving 4,5%
Veluwe 4,3%
Regio Nordrhein Westfalen 4,1%
Eindhoven en omgeving 3,8%
Keulen en omgeving 3,5%

Noot: percentages op basis van alle boekingen voor de kerstvakantie

Over Weekendjeweg.nl

Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2008 werden 405.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van 63,5 miljoen euro. In een jaar tijd boekten 1.175.000 passagiers via een van de sites een korte vakantie.

Weekendjeweg.nl is de bekendste site van Bookit, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl, BungalowTrips.nl en Weekendjeweg.be. Vanaf 1994 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.