Ingezonden persbericht


Wateringen, 21 december 2009

SPEEL OP WATERPOP 2010!

Net zoals voorgaande jaren kan dat! Bands uit Zuid-Holland kunnen zich van 1 januari t/m 15 maart 2010 inschrijven voor de bandcompetitie WATERPROOF 2010. Waterproof wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd door Westlands Popcentrum Nederland 3 en Stichting Waterpop Festival. De winnaar van Waterproof staat op zaterdag 14 augustus als openingsact op het podium van het gezelligste festival van Nederland: Waterpop! Grijp je kans en doe mee!

Na de sluitingsdatum selecteert een jury twaalf bands die live mogen optreden tijdens één van de vier voorrondes. Van iedere voorronde gaat er één band naar de finale. Tijdens deze spannende finale wordt uiteindelijk beslist welke Zuid-Hollandse band op Waterpop mag spelen. In 2009 was het de beurt aan 'UnZip The CatFish'. Deze elektro/new wave act verzorgde met hun frisse geluid een zonnige en sfeermakende opening van Waterpop.

Bands die willen meedoen, kunnen zich inschrijven via het formulier op www.waterpop.nl onder het kopje 'inschrijven 2010'. Hiervoor zijn maximaal 3 MP3's en een biografie vereist.

Alle regels nog even op een rij: het genre dat gespeeld wordt maakt niet uit, wel de herkomst van de band. Minimaal de helft van de bandleden moet woonachtig zijn in Zuid-Holland. Live mag je maximaal 1 cover ten gehore brengen. De voorrondes en de finale zijn in Nederland 3, gevestigd aan de Lange Spruit te Wateringen. Er wordt verwacht dat jullie alle data beschikbaar zijn!

De voorrondes zijn gepland op de volgende data:
Zaterdag 1 mei, 8 mei, 22 mei en 29 mei 2010 - Aanvang 21.30 uur

De finale vindt plaats op :
Zaterdag 12 juni 2010 - Aanvang 21.30 uur

Kijk op www.waterpop.nl om jouw band aan te melden voor deze spannende bandcompetitie.

Waterpop is al meer dan 30 jaar een begrip in heel Nederland. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op 14 augustus 2010, in het Hofpark te Wateringen.

Heb je vragen, mail dan naar publiciteit@waterpop.nl. Je hoort begin april of je bent uitgekozen om aan de live-voorrondes mee te doen. De uitslag staat t.z.t. ook op beide websites: www.nederlanddrie.nl / www.waterpop.nl
---