Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Enschede, 21 december 2009,

NICK & SIMON SCOREN KERSTHIT VAN HET JAAR

ENSCHEDE - Het Volendamse duo Nick & Simon heeft de kersthit van het jaar 2009 te pakken. Hun kerstnummer 'Santa's Party' komt als hoogste nieuwe hit binnen in de Winterse 50, een jaarlijkse lijst met de grootste kerst- en winterhits. Miss Montreal is met haar kersthit 'Being alone at Christmas' een goede tweede volgens degenen die gestemd hebben via het internet.

'Last Christmas' van Wham! is in de Winterse 50 opnieuw de nummer 1 allertijden. Mariah Carey staat met 'All I want for Christmas' dit jaar op twee en de top drie wordt afgesloten met Band Aid en 'Do they know it's Christmas?' De afgelopen weken zijn meer dan 56.000 stemmen uitgebracht via www.winterse50.nl. De hitlijst wordt deze week uitgezonden op 150 radiozenders in Nederland en België.

"Het is ook opmerkelijk dat Ramses Shaffy nieuw in de Winterse 50 staat", zegt organisator en initiatiefnemer Martijn de Lange. "Het liedje 'Laat me-Vivre' is geen kerstplaat, maar blijkbaar krijgen wel veel mensen een winters gevoel bij dit nummer van Ramses Shaffy." Ook een andere popster die dit jaar overleed komt nieuw binnen in de Winterse 50, Michael Jackson komt met 'Heal the World' binnen op 45.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie: (