AkzoNobel

Nieuwsbericht

21 december 2009

AkzoNobel fabriek in Ningbo start productie

Deze week gaat de productie van start in de chelatenfabriek van AkzoNobel, gevestigd in de nieuwe multi-locatie van 275 miljoen in de stad Ningbo in China.

De start van de eerste activiteiten in Ningbo betekent dat AkzoNobel op dit moment de enige grote producent van chelaten is met bedrijven in Europa, Noord-Amerika en Azië. Nieuwe ethyleenaminen- en ethyleenoxidefabrieken zullen volgens plan ook beginnen met productie op de locatie in 2010, gevolgd door een organische peroxiden faciliteit.

"China is voor ons een essentiële markt en de locatie in Ningbo zal ons in de gelegenheid stellen klanten over de gehele Azië-Pacific regio beter te bedienen", aldus Rob Frohn, bestuurslid van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Groei in de opkomende markten is fundamenteel voor onze strategie en Ningbo zal een belangrijke rol spelen bij ons streven om onze aanwezigheid en mogelijkheden verder uit te bouwen".

Het nieuwe bedrijf ­ dat een bijdrage zal leveren aan optimalisatie van de wereldwijde leveringsketen van het concern ­ gaat de meeste basischelaten in AkzoNobel's 'Dissolvine®-assortiment produceren. Daaronder valt ook het nieuwe, biologisch afbreekbare chelaatmiddel Dissolvine®GL van de onderneming. Dat kan worden gebruikt in bijvoorbeeld detergenten en bij aardoliewinning en zal naar verwachting een belangrijke rol gaan spelen als fosfaatvervanger in de receptuur voor reinigingsmiddelen.

De officiële opening van de Ningbo-locatie ­ die een oppervlak beslaat van 50 hectare en ideale mogelijkheden biedt voor allerlei toekomstige investeringen ­ zal volgens verwachting plaatsvinden in najaar 2010 wanneer de nieuwe ethyleenaminen faciliteit eenmaal in bedrijf is.

AkzoNobel heeft meer dan 6.000 medewerkers en 25 locaties in China, met een jaaromzet van ca. 1 miljard (2008).


- - -

AkzoNobel is er trots op een van `s werelds toonaangevende industriële ondernemingen te zijn. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij produceren en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2008 bedroeg de totale omzet 15,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 58.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"TM.
Noot voor redacties