Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - maandag 21 december 2009

Besneeuwde wegen: strooidienst dag en nacht in actie

Besneeuwde en gladde wegen hebben de afgelopen dagen in Amersfoort voor overlast gezorgd. Sinds donderdag 17 december worden wegen en fietspaden gestrooid en geruimd. ROVA zorgt voor het bestrijden van de gladheid in Amersfoort en werkt dag en nacht met 19 auto's aan het begaanbaar maken en houden van wegen en fietspaden. Prioriteit hebben de acht grootste doorgaande autoroutes en elf hoofdfietsroutes.

Doorgaande wegen en fietsroutes hebben de hoogste prioriteit, daarna pas de binnenstraten. Bewoners dienen zelf hun trottoir schoon te vegen. Voetpaden worden niet gestrooid door de gemeente, tenzij het voetpad zich in de buurt van een openbare voorziening als een verzorgingstehuis of winkelcentrum bevindt.

Op diverse plekken in de stad staan zoutkisten. Deze staan op plaatsen waar de strooiwagens gewoonlijk niet komen. Bewoners die dat nodig vinden, kunnen zout uit de kisten nemen om gladde plekken te bestrooien.

Als het blijft sneeuwen, wordt dag en nacht doorgegaan met sneeuwschuiven op alle geselecteerde routes. Bij aanhoudende gladheid en sneeuwval kan de gemeente besluiten om meer straten te strooien dan de geselecteerde routes. Inmiddels is ruim 600 ton zout uitgestrooid. De zoutvoorraad wordt continu aangevuld.

Met vragen of klachten over de gladheidbestrijding kunnen inwoners terecht bij de klantenservice van ROVA, telefoon (033) 422 85 00.

Noot voor de redactie,