Ingezonden persbericht


CommVault en Informatica lanceren gezamenlijke databasearchiveringsoplossing

Utrecht, 21 december 2009 â¤* CommVault (Nasdaq: CVLT) is een partnerschap aangegaan met Informatica, wereldwijd de grootste aanbieder van data-integratieoplossingen. Beide bedrijven gaan gezamenlijk een volledig geïntegreerde archiveringsoplossing bieden. Deze oplossing ondersteunt de belangrijkste databases en applicaties, waaronder Microsoft SQL Server, Oracle, DB2, SAP, PeopleSoft, Siebel en andere applicaties.

Door dit nieuwe technologische partnerschap kunnen klanten van de Simpana(TM)-software van CommVault eenvoudig en efficiënt grote databases van bedrijfskritische applicaties archiveren, zoals die van CRM- en ERP-systemen. Dit maakt eDiscovery en ruimtebeheer voor databases eenvoudiger. Hierdoor is Simpana-software nog beter in staat om het volume van een grote database te beperken, waardoor de prestaties van applicaties aanzienlijk verbeteren. Tegelijkertijd minimaliseert Simpana de tijd en kosten van bijvoorbeeld back-up, recovery, replicatie en routinematige applicatie-updates.

Data Archive van Informatica biedt een schaalbare bedrijfsoplossing voor het archiveren van heterogene bedrijfsapplicaties. Door middel van standaard-XML automatiseert Data Archive de migratie van informatie van productiedatabases naar een Simpana-opslagoplossing. Daarna wordt informatie gearchiveerd en geïndexeerd met Simpana-software. Klanten kunnen gegevens beheren binnen een Simpana-softwareomgeving en deze eenvoudig zoeken, vinden en gebruiken in rapportages. Dit geldt ook voor gestructureerde gegevens in databases en (semi-)ongestructureerde gegevens in Simpana-bronnen. Hiermee kunnen bedrijven snel antwoord geven op audit- en eDiscovery-vragen. Klanten kunnen met Data Archive bovendien hun beheer vereenvoudigen en beter controleren. Het is namelijk mogelijk opslag- en datavolume, en gearchiveerde bestanden te monitoren, te analyseren en te delen. Bedrijfs- en IT-risico's als gevolg van opslag van databases, eDiscovery en het volgens de wet- en regelgeving vastleggen van datatransacties worden hiermee geminimaliseerd.

Met de archiveer- en zoekmodules van Simpana krijgen klanten grip op de exponentiële groei van gegevens en infrastructuurkosten. Met Simpana zijn ze in staat geheel volgens de huidige wet- en regelgeving data te produceren en de toegang ertoe te garanderen. Door de automatische bestands- en e-mailarchiveringsoplossing van CommVault te combineren met de databasearchiveringsoplossing van Informatica, is het afstemmen van taken voor onderhoud en beheer van applicatiecapaciteit eenvoudiger. Verder kunnen bedrijven inactieve data voor langere perioden opslaan en tegelijkertijd de toegankelijkheid ervan toch garanderen. Op deze manier kunnen ze tegemoetkomen aan de wet- en regelgeving en auditverzoeken. Door de unieke eenduidige benadering van gegevens- en informatiebeheer van CommVault kunnen gebruikers alle soorten gegevens kostenefficiënt opslaan, automatische opslag stroomlijnen, eenvoudiger analyses van datagroei maken en het beheer van opslagruimte proactief plannen.

'De combinatie van CommVault- en Informatica-technologie helpt wereldwijd opererende organisaties om een grotere controle te krijgen over hun datavolume. Dit is onder andere mogelijk door onze robuuste databasearchiveringsoplossingen en door het bieden van eenvoudige toegang tot gearchiveerde data', zegt Adam Wilson, algemeen directeur Information Life cycle Management bij Informatica. 'Samen zijn we in staat de applicatiecapaciteit te maximaliseren, wet- en regelgeving te ondersteunen en verouderde applicaties op een veilige en kostenefficiënte manier overbodig te maken. Door deze gezamenlijke oplossing kunnen bedrijven geld en capaciteit besparen door het effectiever beheren van gegevens.'

'Het partnerschap met Informatica vult de wereldwijde opslagbeheerstrategie van CommVault perfect aan. Hierdoor kunnen we klanten een geautomatiseerde databasearchiveringsoplossing bieden, die even eenvoudig te beheren is als die voor bestanden en e-mail', zegt Simon Taylor, Senior Director van de Information Access Management Group van CommVault. 'Hiermee biedt CommVault een zeer breed portfolio van archiveeroplossingen. Bovendien halen we het maximale uit één enkel platform door kostenbesparing, verbeterde toegankelijkheid van informatie en operationele efficiëntie.'

####

Over CommVault
Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.