Politie Twente

Persbericht Politie Twente 21 december 2009


Getroffen maatregelen hebben effect gehad

Almelo

De door de gemeente Almelo en de Politie Twente getroffen maatregelen, in verband met de bekerwedstrijd Heracles - Go Ahead Eagles op maandagavond 21 december, hebben hun waarde bewezen.

De verwachtte ordeverstoringen zijn uitgebleven, in totaal zijn acht mensen aangehouden en allemaal hebben ze een proces-verbaal gekregen.

Bij preventief fouilleren op de Bornerbroeksestraat werd rond 18.00 uur bij een man, een mes en een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Hij, een 32- jarige Almeloer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is gehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een aantal Heracles supporters vond het voor de wedstrijd, rond 19.00 uur, op de Rembrandtlaan nodig eieren en sneeuwballen, richting surveillerende politiemensen te gooien. Ook zij, Almeloers van 17 en 28 jaar, konden worden aangehouden en worden overgebracht naar het bureau. De 17-jarige is in de loop van de avond op last van justitie in verband met recidive in verzekering gesteld en opgesloten. De 28-jarige is afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. Een 20-jarige Almeloër wilde zich bij deze aanhoudingen niet verwijderen en hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een eveneens 20-jarige Almeloer werd ook op de Rembrandtlaan voor het beledigen van politiemensen aangehouden. Ook deze laatste twee zijn in de afgehoord en in opdracht van justitie met een proces-verbaal weer heengezonden.

Na afloop van de wedstrijd werden bij het stadion nog een drietal personen aangehouden. Eentje, een 14-jr. Almeloër, omdat hij tijdens de wedstrijd de keeper van Go Ahead met sneeuwballen had bekogeld, is in opdracht van de officier van justitie in verband met recidive in verzekering gesteld. Twee anderen, beiden uit Nijverdal en 27 en 29 jaar, zijn aangehouden voor het respectievelijk bedreigen van politiemensen en het in bezit hebben van drugs, vermoedelijk cocaïne. Ook zij worden afgehoord en zullen daarna weer worden heengezonden met een proces-verbaal.

De politie had duidelijke aanwijzingen dat supporters van de beide clubs de confrontatie met elkaar wilden. Hier was op ingespeeld en de nodige maatregelen waren vooraf getroffen. De burgemeester had een vijftal gebieden in Almelo, waaronder het centrum en de omgeving van het Polman stadion, aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit hield ook in dat de politie, die met o.a. extra ME in het centrum aanwezig was, preventief kon fouilleren indien men dit noodzakelijk achtte. Daarnaast werd op de wegen rondom Almelo door de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee het verkeer gecontroleerd.




Politie Twente