Nederlandse Klokkenluiders Partij ondersteunt goed doel


HARLINGEN, 20091221 -- Met het oog op de komende Gemeenteraadsverkiezingen komt de NKP met een ludieke actie. Volgens de woordvoerder van de partij stimuleert het mensen om lid te worden van een politieke partij als er niet alleen maar betaald mag worden maar dat ze er ook nog iets tastbaars voor terugkrijgen.

Nu wil het toeval dat de voorzitter van de partij in Estland was en in de hoofdstad Tallinn stuitte op een plaatselijke actie van een kinderziekenhuis. Men kon een goudkleurig klokje met rinkelend klepeltje kopen waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan het ziekenhuis. De NKP vond dit zo'n sympathieke actie dat ze direct een paar duizend klokjes bestelde waardoor het kinderhospitaal bijna in één keer genoeg had om haar wensen te vervullen.

Hiermee was direct ook de link met de Klokkenluiderspartij gezet. Elk nieuw lid dat zich nu aanmeldt bij de partij als lid of als kandidaat voor de gemeentelijke raadsverkiezingen kan rekenen op een fraai goudkleurig klokje uit Estland.

Dat de partij mogelijk met een partij klokjes blijft zitten is volgens de woordvoerder beslist niet aan de orde. "We doen in heel veel gemeenten mee en zoals het nu lijkt denk ik eerder dat we nog wel zo'n partij klokjes kunnen kopen. Hoe meer klokjes er straks klinken, hoe beter voor de burger en de gemeente".





Ingezonden persbericht