Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

166_2009

Honderdduizend bezoekers verwacht op 21 december

SBS 6 Kerstparade in Sittard

Sittard-Geleen, 23 oktober 2009 - ,,Een enorme stimulans voor stad en omgeving.' Zo reageert wethouder Pieter Meekels namens het college van B&W op de toewijzing van de SBS 6 Kerstparade aan Sittard-Geleen.

SBS 6 maakte gisteren bekend dat de Kerstparade dit jaar op 21 december door de straten van Sittard zal trekken.

,,We schatten dat tienduizenden mensen naar dit enorme spektakel komen kijken,' aldus Pieter Meekels. ,,Maar op basis van ervaringen in andere plaatsen behoort honderdduizend bezoekers ook tot de mogelijkheden.'

SBS 6 heeft vooral voor Sittard gekozen vanwege de historische binnenstad, die een perfect decor is voor de parade. De SBS 6 Kerstparade bestaat uit dertien praalwagens met schitterende verlichting en meer dan honderd figuranten, die in de avonduren door de Sittardse straten trekken. Hoe de route er precies gaat uitzien, is nog niet bekend.

Het gemeentebestuur verwacht dat de SBS 6 Kerstparade een enorme promotionele waarde heeft voor Sittard en omgeving en zo een forse steun kan zijn voor de lokale en regionale economie. Niet alleen komen er enorm veel bezoekers naar Sittard, voorafgaand aan het evenement wordt via onder meer SBS 6 veel aandacht aan de kerstparade in Sittard besteed.

Overigens onderzoekt de gemeente op dit moment op welke wijze andere evenementen in Sittard, zoals het jaarlijkse kerstcircus, betrokken kunnen worden bij de SBS 6 Kerstparade.