Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome Beroemde ontwerper onthult cadeautje van Qantas:
Airbus vliegreus in kerstvakantie bij Aviodrome

Lelystad, 15 december 2009 - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas doneert aan het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome een bijna 2 meter groot model van 's werelds grootste passagiersvliegtuig. Het model wordt onthuld door Elmer Mesman van Qantas Nederland en Hans Hulsbosch, een Australische ontwerper van Nederlandse afkomst. Speciaal voor de introductie van de Qantas A-380 gaf hij het wereldbekende Qantas logo een herontwerp, en gaf daarmee de nieuwe huisstijl van de Australische luchtvaartmaatschappij vorm.

De gigantische A-380 wordt in Europa gebouwd door het Airbus-concern. Het vliegtuig telt maar liefst drie verdiepingen. Op de bovenste twee verdiepingen is plaats voor 550 tot zelfs meer dan 850 passagiers. Ook diverse Nederlandse bedrijven bouwen mee aan de A-380, waaronder Stork Aerospace. Bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome zal het model van het gloednieuwe reuzenvliegtuig het begin zijn van een nieuwe presentatie over de toekomst van de luchtvaart.

Qantas is een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld die met de gigantische Airbus A-380 vliegt. De A-380's van Qantas hebben onder andere 14 luxe suites met bedden en tweepersoons dinertafels, diverse entertainmentsystemen met grote HD-schermen, 72 skybeds en een lounge met een bar. Qantas is met een bestelling van in totaal 20 Airbus A-380's de op een na grootste gebruiker van het nieuwste Airbus toestel.

Het grote model van de Airbus A-380 wordt op maandag 21 december door Hans Hulsbosch bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad onthuld. Vanaf dat moment zal het model ook voor bezoekers van het familie-luchtvaartpark te zien zijn. Iedereen die voor 31 december online kaarten bestelt krijgt 1 korting en gratis koffie met gebak. Kinderen krijgen 50% korting op het kindermenu. De Aviodrome op de luchthaven Lelystad is in de kerstvakantie elke dag geopend van 10.00 tot 17.00, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Voor informatie en online ticketverkoop kan men terecht op www.aviodrome.nl, of bel 0900 - AVIODROME (0900 - 284 63 76, 25 cent per minuut).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl




Ingezonden persbericht