Gemeente Sittard-Geleen


Persbericht Gemeente Sittard-Geleen

194_2009

Kerstparade zorgt voor magische kerstsfeer in Sittard

Sittard-Geleen, 15 december - Voor het eerst is de SBS 6 Kerstparade te gast in Limburg. De sprookjesachtige stoet van prachtig verlichte praalwagens, dansers, muzikanten en SBS 6-presentatoren rijdt op maandag 21 december vanaf 18.00 uur door het centrum van Sittard.

Veertien schitterende praalwagen, met figuranten en SBS 6-medewerkers brengen Zuid-Limburg dan het ultieme kerstgevoel. ,,We kunnen op deze manier aan Limburg laten zien hoe mooi het centrum van Sittard is,' zegt wethouder Pieter Meekels (economie). ,,Tienduizenden bezoekers van buiten onze gemeente kunnen dat dan ervaren.'

De SBS 6 Kerstparade bestaat uit 14 onderdelen. De kerstparade wordt voorafgegaan door een reclamestoet met onder meer deelname van onderdelen van het Kerstcircus. Deze reclamestoet, uiteraard ook in kerstsfeer, vertrekt om 17.30 uur.

Er zullen bekende SBS 6 -presentatoren komen. Piet Paulusma (de wweerman), Rob Geus (Smaakpolitie) en zanger Deon van Popstar-winnaar Red zijn in ieder geval van de partij, evenals René Shumann & Angel Eye en Rens Blom.

Langs het parcours staan twee grote reclametrucks. Een daarvan is de alom bekende Coca-Colawagen, die op de Markt staat. De andere is een truck van de Nationale Postcodeloterij, die op het Tempelplein komt te staan. Daar zijn overigens ook nog extra kraampjes te vinden, net als langs de Overhovenerstraat, waar ook extra verlichting is aangebracht om de sfeer te verhogen.

Rondom de SBS6 Kerstparade zijn in het centrum van Sittard nog verschillende activiteiten. Zo is er op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 december rond de Grote kerk (de Petruskerk) een kerstmarkt en op maandag 21 december is er een koopavond.

In verband met de verwachte drukte is het advies om op tijd naar Sittard te komen en alvast te genieten van de kerstsfeer in de binnenstad. Kom, als het even kan, met de fiets of met het openbaar vervoer.