Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 17 december 2009

Driehonderdste cd Haagse Popserver uitgereikt aan Wethouder Cultuur

Op maandag 21 december zal de Haagse Wethouder van Cultuur, Marieke Bolle, de driehonderdste Haagse cd die geplaatst wordt op de Haagse Popserver in ontvangst nemen. Het gaat om de nieuwste cd van de Haagse band Excitors, 'Sexcitorsexcit'.

De Haagse Popserver is een digitale database voor de Haagse popmuziek en is in 2005 van start gegaan en wordt geproduceerd door het Haags Pop Centrum. Sindsdien is deze website gevuld met een veelvoud aan informatie over Haagse bands, acts en dj's. Ook is de Haagse Popserver een uitstekende bron voor informatie over festivals, oefenruimtes en alle popmuziekgerelateerde websites. Het doel van de Haagse Popserver is het promoten en archiveren van Haagse Popmuziek. Deze website is in samenwerking met de gemeente Den Haag tot stand gekomen. Haagse bands en acts die hun muziek willen promoten via de Haagse Popserver kunnen contact opnemen met het Haags Pop Centrum.

Sinds een paar jaar is ook de Haagse YouBox onderdeel van de website. Een online muziekbibliotheek waar Haagse cd's te beluisteren zijn. Op de Haagse YouBox staan inmiddels driehonderd, grotendeels in eigen beheer opgenomen, cd's en is hiermee een goed promotiemiddel voor muziek uit de Haagse regio geworden. De driehonderdste cd, 'Sexcitorsexcit' van de band Excitors, werd in oktober gepresenteerd tijdens de finale van de Haagse PopWeek in het Paard van Troje en heeft inmiddels al veel lovende kritieken gekregen. De bandleden zullen bij de uitreiking aan de wethouder aanwezig zijn.

Uitreiking 300ste Haagse cd

Maandag 21 december om 17.00 uur
Stadhuis gemeente Den Haag


---




Ingezonden persbericht