Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 21 december 2009

[pic]



Persbericht

Combinatiefunctionarissen Sport aan de slag op op scholen in De Wolden


Bewegingsonderwijs naar hoger niveau


Gemeente De Wolden heeft in samenwerking met SportDrenthe twee combinatiefunctionarissen Sport (Harold Wassink en Annerie From) aangesteld. Beide medewerkers werken 32 uur per week. De combinatiefunctionaris Sport is actief voor zowel sportverenigingen, als het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang.

De taak van de combinatiefunctionaris Sport is het sport- en bewegingsaanbod in de De Wolden naar een hoger niveau te brengen. Dit gaan de functionarissen doen door onder andere de scholen en de groepsleerkrachten te ondersteunen en waar nodig te voorzien van adviezen. Daarnaast kunnen zij gastlessen bewegingsonderwijs verzorgen. Verder staan de combinatiefunctionarissen Sport centraal in het bevorderen van de samenwerking tussen het primair onderwijs, sportverenigingen, buitenschoolse opvang en Stichting Welzijn De Wolden.

Eén van de eerste resultaten van de inzet van de combinatiefunctionaris is het verzorgen van schaatslessen voor leerlingen van de CBS De Wegwijzer uit Alteveer en OBS De Horst uit de Wijk. De functionaris heeft met de leerlingen een aantal oefeningen en activiteiten op het ijs gedaan. De kinderen waren daar erg enthousiast over. Zij vertelden dat ze het fijn vonden om op deze manier beter te leren schaatsen.


///////////////////////////////////////////////////




Gemeente De Wolden