Persbericht

21 december, 2009

Laboratorium Suntech ontvangt VDE-certificaat voor PV Module ~ Eerste testlaboratorium in Azië dat VDE Test Data Acceptance Program-certificaat overeenkomstig met IEC 61215 ontvangt ~

Suntech Power Holdings Co. Ltd, 's werelds grootste leverancier van producten op het gebied van zonne-energie, kondigt vandaag aan dat de organisatie als eerste zonne-energiebedrijf in Azië het VDE Test Data Acceptance Program (TDAP)-certificaat heeft ontvangen, overeenkomstig met alle eisen van IEC 61215. Deze onderscheiding is een erkenning voor de implementatie van kwaliteitsprocessen die Suntech inzet voor de performance van zonnepanelen.

Dr. Qiang Han, general manager van VDE Shanghai, zegt: "We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de testprocessen van Suntech. Een aantal van deze processen overschrijdt zelfs de normen voor IEC-kwalificatie. Suntech is een goed voorbeeld van een organisatie die op consistente wijze hoge kwaliteit levert."

VDE stuurt regelmatig ervaren personeel naar deelnemers van het programma om de implementatie van de kwaliteitstesten en -procedures van Suntech te monitoren. Deelname aan het TDAP-programma verkort het IEC-certificatieproces van Suntech naar verwachting van zeven naar vier maanden. Hierdoor kan Suntech nieuwe producten sneller op de markt brengen.

"Wij zien kwaliteit als de belangrijkste indicator van het succes in de zonne-energiemarkt", zegt Dr. Zhengrong Shi, voorzitter en CEO van Suntech. "Suntech staat voor betrouwbaarheid, die tot uiting komt dankzij onze controleteams, hoogwaardige infrastructuur voor het testen van producten en de ruim 1.5GW geïnstalleerde zonne-energieproducten. Dit geeft klanten vertrouwen in zonne-energie en biedt de juiste middelen om een veelvoud aan duurzame en schone energie op te wekken. We blijven samenwerken met VDE en andere internationaal erkende organisaties om zonne-energie nu en in de toekomst te kunnen garanderen."

Suntech's PV-module-laboratorium is het grootste in China met 1.400 m2 indoor en 7.000 m2 outdoor testruimte. De testapparatuur is van hoge kwaliteit en bevat een walk-in UV-lichtkamer, walk-in nevelkamer, waterdamptest, stroom- en constante zonnesimulators. Daarnaast zijn de apparaten voorzien van walk-in klimaatkamers, mechanische belasting en hageltesters, elektroluminescentie testers en zeer nauwkeurige infraroodcamera's om de module-integriteit te evalueren. Alle apparatuur en testprocedures voldoen aan de UL1703, IEC61215 en IEC61730-2 normen. In juni 2009 ontving het PV-testmodulecentrum van Suntech als eerste in China het Underwriters Laboratories Witness Testing Data Program-certificaat.

BERICHT VOOR DE REACTIE

Over VDE
VDE, de vereniging voor elektrische-, elektronische- en informatietechnologie, is een van de grootste technische en wetenschappelijke verenigingen in Europa en heeft ruim 34.000 leden. Het hoofdkantoor van VDE staat in Frankfurt am Main en wordt vertegenwoordigd in Berlijn en Brussel of vanuit de 29 andere vestigingen in Duitsland.

Over Suntech
Suntech Power Holdings Co., Ltd. (NYSE: STP) is 's werelds grootste zonne-energiebedrijf gemeten naar de productie-output van crystalline silicon zonnemodules. Suntech ontwerpt, ontwikkelt, maakt en verkoopt de hoogste kwaliteit, hoge output, kosteneffectieve en milieuvriendelijke zonneproducten voor elektronische apparatuur. Dit doen zij in de woon-, commerciële, industriële en publieke sectoren. Suntech biedt een uitgebreid assortiment aan klantgerichte innovaties, waaronder Suntech's Pluto-technologie voor crystalline silicon zonnecellen. Deze technologie verbetert energie-output tot 12 procent vergeleken met conventionele productiemethoden. Suntech biedt Reliathon (TM), het eerste volledig geïntegreerde zonne-energieplatform op utiliteitschaal en een breed assortiment van zonneproducten die geïntegreerd kunnen worden bij gebouwen.

Suntech ontwerpt en levert commerciële en publieke zonne-energiesystemen in China en de Verenigde Staten. Met regionale hoofdkantoren in China, Zwitserland en San Francisco en wereldwijde verkoopkantoren is Suntech gepassioneerd over het verbeteren van het milieu en toegewijd aan het ontwikkelen van geavanceerde zonne-oplossingen die constante ontwikkeling mogelijk maken. Voor meer informatie: http://www.suntech-power.com

Safe Harbor Statement
Een aantal uitspraken in dit persbericht bevat zogenaamde "forward-looking statements". Dit zijn op de toekomst gerichte uitspraken die zijn gedaan in overeenstemming met de "safe harbor"-bepalingen in Sectie 27A van de Securities Act uit 1933, aangepast, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act uit 1934, aangepast, van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze "forward-looking statements" hebben betrekking op terminologieën als 'zal', 'verwacht', 'schat', 'toekomst', 'wil', 'plant', 'denkt', 'schat in' en vergelijkbare uitspraken. Het omvat de mogelijkheid van Suntech om het testen en kwalificeren van Suntech PV-modules te versnellen en om zonnepanelen van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid te produceren. De werkelijke resultaten van Suntech kunnen wezenlijk verschillen van eventuele "forward-looking statements" als gevolg van dergelijke risico`s en onzekerheden. Verdere informatie over deze en andere risico's is te vinden in Suntech's bestanden bij de U.S. Securities and Exchange Commission en omvat het jaarverslag op formulier 20-F. Suntech onderneemt geen verplichtingen om een "forward-looking statement" te updaten naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige evenementen of andere zaken, alleen wanneer dit verplicht wordt door de wet.