Gemeente Utrecht

Alleen huisvuil ophalen langs hoofdwegen

Door de gladheid en hevige sneeuwval kan de gemeente Utrecht vandaag het afval in de binnenwijken niet ophalen. De vuilniswagens rijden de begaanbare hoofdroutes en halen het vuilnis op waar dat kan. In de hele binnenstad wordt de komende dagen geen afval opgehaald. De verwachting is dat ook de komende dagen het afval minder ingezameld kan worden. Ondertussen werken de gemeentelijke gladheidbestrijders dag en nacht om de wegen en fietspaden sneeuwvrij en begaanbaar te houden.

Door de verwachte sneeuwval zal het ophalen van het afval ook de komende dagen moeilijk blijven. De gemeente adviseert bewoners van binnenwijken hun afval binnen te houden tot hun straat weer begaanbaar is. Bewoners aan hoofdwegen kunnen hun afval wel buiten zetten op de ophaaldag. Als het vuil niet opgehaald is na 16.00 uur, moet het afval weer binnen gehaald worden.

Afvalscheidingsstations open, wijkmarkt Smaragdplein afgelast De afvalscheidingstations zijn wel open. Als het nodig is, kunnen bewoners daar hun huisvuil brengen. De afspraken voor het ophalen van grofvuil zijn grotendeels afgezegd. De komende dagen worden er geen nieuwe grofvuilophaalafspraken gemaakt. Uit veiligheid voor de marktmensen en het publiek is de wijkmarkt op het Smaragdplein morgen afgelast.

Gladheidbestrijding
De gemeente heeft al haar rijdend materieel ingezet dat geschikt is om sneeuw te ruimen of te strooien. De steeds weer vallende sneeuw en het opvriezen van het wegdek bemoeilijkt het schoonmaak werk. Aandachtspunt blijft om de hoofdwegen zo veilig mogelijk te houden. Meer dan tachtig medewerkers, zoals stratenmakers, tuinmannen en vegers, zijn bezig om de publieksaantrekkelijke locaties sneeuw- en ijsvrij te maken. Winkelcentra, bejaardenhuizen en scholen, maar ook bruggen worden gestrooid en ontdaan van de ergste sneeuw. De coördinator van de gladheidbestrijding heeft nauw contact met de politie en Meteoconsult voor de actuele weersverwachting.