Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Glijpartijen door gladheid                                |

De politie kreeg tussen zondag en maandag 21 december meerdere meldingen binnen van ongevallen veroorzaakt door de gladheid. In de meeste gevallen betrof het materiele schade. In Harderwijk raakte een 34-jarige vrouw uit Harderwijk gewond. Zij sloeg met haar auto over de kop en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.


De politie kreeg zondagavond omstreeks 17:30 uur de melding dat er een auto over de kop was geslagen op de Ceintuurbaan. Een 34-jarige vrouw uit Harderwijk reed over de Ceintuurbaan richting Ermelo. Ter hoogte van de Fazantlaan kwam zij met haar auto op de middengelijder terecht en verloor de macht over het stuur. Hierdoor sloeg haar auto over de kop. De vrouw en haar dochtertje konden zelfstandig de auto verlaten. De vrouw werd met nekklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Ermelo - Drie mannen aangehouden na inbraak tankstation   |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen (19- en 20-jaar uit Rotterdam en een 20-jarige uit Vlaardingen) aangehouden. De drie hadden ingebroken bij een tankstation aan de Harderwijkerweg in Ermelo.


De politie kreeg omstreeks 02:15 uur de melding van de inbraak. Een getuige hoorde een geluid en zag de drie mannen bij het tankstation staan. Zij gingen er vandoor in een donkere auto. In het tankstation bleek een ruit te zijn vernield en werden rookwaren weggenomen.
Dankzij een goede omschrijving van de auto kon de gealarmeerde politie de auto staande houden bij Zwolle. De drie inzittenden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij werden ingesloten voor nader verhoor.

|     |Putten - Woninginbraak                                    |

Op zondag 20 december werd er ingebroken in een woning aan de Driestweg in Putten. Er werden meerdere goederen ontvreemd.


De inbraak werd omstreeks 22:20 uur ontdekt. Er werden diverse spullen weggenomen, waaronder een flatscreen tv. De politie is een onderzoek gestart.

|     |Vierhouten - Rookontwikkeling in hotel                    |

Op zondagavond ontstond er kortsluiting in een hotel aan de Nunspeterweg in Vierhouten. Hierdoor kwam er veel rook vrij.


De hulpdiensten kregen omstreeks 19:40 uur de melding. Vermoedelijk is de kortsluiting ontstaan in een dimmer in het restaurant van het hotel. Hierdoor ontstond rookontwikkeling.
De gasten van het hotel konden in een zaal worden opgevangen. De brandweer heeft de rook verdreven. Één personeelslid dat rook had ingeademd werd onderzocht door ambulancepersoneel.

|     |Vaassen - politiespreekuur                                |

Om de bereikbaarheid te vergroten en een nog beter contact tot stand te brengen met de bevolking, starten de wijkagenten John Elskamp (Vaassen Zuid-West) en Ton Weijland (Vaassen Noord-Oost/Emst) in het nieuwe jaar met een politiespreekuur in Vaassen.


Mensen uit Vaasen die nu de politie willen spreken, komen veelal naar het politiebureau in Epe. Voor het doen van aangifte kan men via 0900-8844 nog altijd een afspraak maken om op dit bureau de aangifte te laten opnemen.


Daarnaast zal de politie met ingang van 7 januari 2010 elke donderdag van 13.30 uur tot 15.00 uur aanwezig zijn in dorpscentrum 'de Wieken' aan de Molenstraat 15 in Vaassen. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de Vrijwillige Hulpdienst Vaassen.


Op deze spreekuurlocatie kunnen alle inwoners van Vaassen terecht die vragen hebben voor de wijkagenten, of voor het doorgeven van tips en/of aandachtspunten. Het bureau in Epe blijft voorlopig de locatie waar de politie de meeste aangiftes opneemt. Hiervoor kan men een afspraak maken via 0900-8844. Ook in Epe is er uiteraard gelegenheid tot vrije inloop, dat kan op alle werkdagen van 10:00 - 12:00 uur.


De wijkagenten van Vaassen en de rest van het politieteam Epe zijn telefonisch te bereiken via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --