Ingezonden persbericht


persbericht
21 december 2009
115.000 bezoekers voor
Teylers Museum in 2009

Magische grens van 100.000 voor de derde
keer doorbroken

Dit jaar passeerden bijna 115.000 mensen de entree van Teylers Museum, 28% meer dan het jaar ervoor. Het is voor de derde keer in de lange geschiedenis van Teylers Museum dat de magische grens van 100.000 is doorbroken. Alleen in 1996 met de opening van de nieuwbouw en in 2005 met de expositie over Michelangelo werden hogere bezoekersaantallen gehaald.
Het hoge bezoekerscijfer is vooral te danken aan de tentoonstelling over de Haagse Schoolschilder Anton Mauve die nog t/m 17 januari 2010 te zien is. Vanwege de grote belangstelling is het museum extra geopend op maandag 28 december en woensdagavond 30 december.
Teylers Museum, met collecties op het gebied van kunst én wetenschap, was in de beginjaren van zijn geschiedenis uitsluitend toegankelijk voor een select publiek. Nu voert het museum al jaren een actief tentoonstellingsbeleid waarin thema's uit kunst en wetenschap afwisselend worden belicht in samenhang met voorwerpen uit de vaste collectie. Hiermee richt het museum zich telkens op een ander publiek. Daarnaast vinden er vele publieksactiviteiten plaats waaronder speciale workshops voor kinderen.
Met de viering van de 225ste verjaardag van de Ovale Zaal deze winter is er zelfs iedere dag iets bijzonders te beleven in het museum. De jubileumviering wordt op zondag 10 januari feestelijk afgesloten.
In 2010 programmeert het museum opnieuw een gevarieerd tentoonstellingsaanbod. Vanaf 30 januari zijn de originelen aquarellen van prins Charles' Highgrove Florilegium voor het eerst in Nederland te zien in Vorstelijk tuinieren. Met Tropisch Nederland (vanaf 22 mei) wordt het landschap en leven van miljoenen jaren terug gereconstrueerd. In september organiseert Teylers Museum een grote tentoonstelling over kunstenaarsateliers in de 19de eeuw. Werken van o.a. Vincent van Gogh, Hendrik Breitner, Ary Scheffer, Barend Cornelis Koekkoek en Lourens Alma Tadema zullen te zien zijn.


---

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over Teylers Museum of foto-aanvragen: Froukje Budding, afdeling Publiekszaken Teylers Museum, T. 023 516 09 71 (rechtstreeks) of T. 023 516 09 60 (algemeen) of pers@teylersmuseum.nl Wilt u liever geen persberichten meer ontvangen? Meld u dan af via fbudding@teylersmuseum.nl