Gemeente Apeldoorn

21-12-2009

Wassink eerste bedrijf op uitbreiding Stadhoudersmolen

Zaterdagavond 19 december werd tijdens het Zesdaagse spektakel in het Omnisportcentrum op feestelijke wijze het eerste grote grondcontract getekend voor de uitbreiding van bedrijventerrein Stadhoudersmolen. De heren Hans, Gert en Herman Wassink tekenden samen met wethouder Rob Metz (grondbedrijf) onder toeziend oog van enige genodigden een overeenkomst voor ca. 18.000 m2 bedrijfsgrond voor de vestiging van hun onderneming in bestratingmateriaal en natuursteen.

Wethouder Fokko Spoelstra (Economie en Kanaalzone) refereerde in zijn toespraak aan de toezegging die in 2005 aan het bedrijfsleven is gedaan om bedrijven uit de Kanaalzone, die door de herontwikkeling in Apeldoorns grootste herstructureringsgebied in het gedrang komen, optimaal te faciliteren in de hulp bij bedrijfsverplaatsing. "Wassink is daarbij een voorbeeld hoe je in gezamenlijkheid dit soort zaken oppakt."

Wethouder Rob Metz prees aansluitend het lef van Apeldoornse ondernemers: "Ondanks de financiële malaise zie ik dat de investeringsbereidheid van het Apeldoornse bedrijfsleven groot is. Men gaat niet bij de pakken neerzitten, maar durft verder te kijken dan de crisis lang is."

Hans Wassink op zijn beurt dankte in het bijzonder zijn adviseur Jurjer Berger (Thoma-TBB) en architect Lars Courage (Courage architecten) die het spectaculaire ontwerp van de nieuwbouw voor zijn rekening heeft genomen. Een 'artist impression' van de nieuwbouw werd door Hans Wassink en Fokko Spoelstra onthuld. Over circa een jaar moet de verhuizing van de Vlijtseweg naar het nieuwe bedrijf voltooid zijn. Het wordt daarmee een van de beeldbepalende bedrijven in de uitbreiding van Stadhoudersmolen.

Einde persbericht