Ingezonden persbericht


3FM PRESS UPDATE 21.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 706.174 euro

Snotneuzen, Mega Mindy outfits en natte kusjes. Het was kindermiddag in het Glazen Huis vanmiddag. De als betaalde oppas fungerende dj's redderden tussen het kinderspul, bijgestaan door Ome Willem, Djumbo en professionele nanny's en maakten er een mooie radiomiddag van. Giel ontpopte zich tot verkleedassistent, Gerard sprong rond als Mega Toby en Annemieke draaide de requests. Dat allemaal op de kwetsbare derde dag van 3FM Serious Request. Drie dagen zonder eten laten zich gelden; de dj's zijn emotioneel en hebben regelmatig een energiedip.

Het publiek op de Grote Markt trotseert urenlang de kou en is een grote steun voor de dj's.

Vrijdag 18 december om 19.00 uur startte 3FM Serious Request vanaf de Grote Markt in Groningen. 3FM dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt maken zes dagen lang tot 24 december 19.00 uur live radio zonder te eten. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de preventie en bestrijding van malaria door het Rode Kruis.

Update:

Zondag 21.12

Youp van 't Hek hield dapper stand als gezelschap voor Gerard tijdens zijn nachtdienst. Hij verzorgde voor het publiek op de Grote Markt een exclusief koptelefoonconcert. Daarnaast presenteerde hij een editie van VeilingTV. Roel van Velzen is vanavond slaapgast bij Giel, Gerard en Annemieke!

Coen als levende kerstkaart door Nederland

Coen werd in zijn zilveren jas naar Hoogeveen gestuurd voor een belangrijke postale actie. Nico Slagter huurde Coen als handlanger in om zijn vriendin Naomi ten huwelijk te vragen. Ze accepteerde zijn aanzoek en Imca Marina sloot het huwelijk direct live op 3FM.

3FM Serious Request Collectebusje

Het 'Serious Request Collecte-busje' is gestrand. Het busje is onbestuurbaar in deze sneeuw. Paul laat zicht niet uit het veld slaan en staat op Schiphol Plaza geïmproviseerd te zingen voor alle reizigers die daar gestrand zijn. Hij wordt gesteund door vier Rode Kruis medewerkers die collecteren en als achtergrondkoor fungeren.

3FM Serious Request Surprise Truck in Utrecht

De Surprise Truck stond vandaag in Vredenburg Utrecht. Michiel Veenstra liet het publiek voor 10 euro per persoon korte tijd doorbrengen in de truck met de mystery guest. Gisteren bleek Youri Mulder in de truck te zitten. 3FM Serious Talents 'Valerius' en 'Jodie Kean' en Waylon traden op. Morgen staat de Surprise Truck op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

Internationaal

In Zweden verlieten de drie dj's gisteren het Glazen Huis. Daar is 552.425 euro opgehaald. Eergisteren was de finale van het Glazen Huis in het Duitssprekende deel van Zwitserland. Hier werd 4.699.410,- euro bijeengebracht. In België is 'Music for Life' in volle gang. Evenals Ghetto Radio in Nairobi.

Stop Malaria, Play The Music

Malaria is een verwoestende ziekte en doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Elke 30 seconden sterft een kind aan malaria. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers. Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM in december 2009 met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze vernietigende ziekte. Het Rode Kruis distribueert muskietennetten die bescherming bieden en geeft voorlichting. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct. Geld storten kan direct op giro: 22744 onder vermelding van Serious Request.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl