Ingezonden persbericht


Press Release
2009-12-18

Jumbo Shipping breekt eigen hijsrecord
met lange binnenvaart tankers

De Fairpartner, één van Jumbo Shipping's 14 zware lading schepen, loste afgelopen donderdag haar langste lading ooit. Eind oktober werden de casco's van twee binnenvaart tankers aan boord gehesen in Nantong, China. De grootste tanker, met een gewicht van 1330 ton, had een recordlengte van 135 m, het langste stuk lading in Jumbo's meer dan 40-jarige historie. Bovendien zorgde de combinatie van lengte, gewicht en hijsmethode voor een 'record lift': het casco werd nl. over bakboord gehesen op een reikwijdte van maar liefst 31 meter.

Met 1100 ton en 130 m lengte was de tweede tanker niet veel kleiner. Nadat de casco's bovenop elkaar waren gezet, werden ze door de bemanning volledig 'zeevast' gezet. Vervolgens konden ze veilig beginnen aan hun lange reis terug naar Rotterdam via Kaap de Goede Hoop.

Bij aankomst hesen de twee 900-tons mastkranen van de Fairpartner de tankers vlot weer van elkaar om ze voorzichtig één voor één in het water te lossen, waarmee het schip opnieuw veilig en op tijd een recordlevering volbracht.




Ingezonden persbericht