Ingezonden persbericht


maandag 21 december
Nieuwe winkelgids: Ontdek de wereld in de omgeving van de Noord/Zuidlijn

300 winkels achter de bouwhekken uitgelicht

Wethouder Hans Gerson, verantwoordelijk voor de Noord/Zuidlijn, overhandigde vandaag het eerste exemplaar van de winkelgids 'Ontdek de Noord/Zuidlijn; 300 tussenstops om nu al te maken' aan Iris Waals van de Coffee Company op de Ferdinand Bolstraat. Vervolgens ontvingen ook de ondernemersverenigingen Ferdinand Bolstraat en Damrak een exemplaar.

Letterlijke ontdekking

De bijna 400 pagina's tellende winkelgids is volgens Gerson ook letterlijk een ontdekking: "Het haalt de winkels en ondernemingen achter de bedekking van de bouwhekken weg en zet ze voor even in het zonnetje. En dat hebben ze wel verdiend. Het maakt de bouwoverlast natuurlijk niet goed, maar zie het als een attentie. Juist in de drukke tijd voor kerst is wat extra aandacht voor de ondernemers langs de Noord/Zuidlijn welkom." Na de presentatie van de gids ging de wethouder de Ferdinand Bolstraat in en stapte bij een aantal ondernemers naar binnen om hun enkele boekjes uit te reiken.

Hip en gezellig

'Ontdek de Noord/Zuidlijn' geeft een voorproefje van de werelden die de Noord/Zuidlijn in de toekomst met elkaar zal verbinden, 300 winkels in totaal. Onbekende plekken, hippe winkels, bijzondere restaurants, gezellige kroegen. Het boekje staat niet alleen vol met interessante feiten over winkels en ondernemingen rond de bouwputten van de Noord/Zuidlijn, maar ook met wetenswaardigheden over de toekomstige stations en hun omgeving.

Nieuwe koers

Deze gids past in de nieuwe koers die de projectorganisatie Noord/Zuidlijn dit jaar is ingeslagen. Gerard Scheffrahn, als manager verantwoordelijk voor de bouw van de stations Rokin, Vijzelgracht en Ceintuurbaan, zei daar vandaag over: "We willen een organisatie zijn die sensitief is voor zijn omgeving, die van buiten naar binnen denkt en die veel waarde hecht aan de dialoog met omwonenden en ondernemers. We vertellen wat we doen, vertellen wat we weten en vertellen wat we niet weten. Weg met de angst dat onze omgeving dit niet aankan. Wie zijn wij als uitvoerders om dat te censureren?"

Scheffrahn merkt dat die aanpak werkt: "Mensen die in de afgelopen jaren al heel wat te verduren hebben gehad zijn onmiddellijk bereid om met ons het gesprek aan te gaan en komen met zeer constructieve en werkbare suggesties. We zijn al die mensen erg dankbaar. En dan is het goed om zo nu en dan iets terug te kunnen doen. Bijvoorbeeld met dit boekje".

Distributie

De winkelgids heeft een oplage van 10.000 exemplaren en zal worden verspreid onder de winkels en ondernemers die erin vermeld staan. Ook is het gidsje verkrijgbaar bij het Informatiecentrum Noord/Zuidlijn op Stationsplein 7 en binnenkort bij diverse stadsdeelkantoren