Gemeente Berkelland


Wethouder Scharenborg: "Aanvragen voor volksfeesten en evenementen makkelijker te toetsen"

Burgemeester en wethouders zijn van plan om vanaf 2010 nieuwe beleidsregels voor activiteiten en evenementen vast te stellen. De beleidsregels liggen van 23 december tot 21 januari 2010 ter inzage.

"Door deze beleidsregels kunnen we aanvragen voor subsidie voor onder meer volksfeesten en evenementen voortaan makkelijker toetsen. En aanvragers weten beter waar ze aan toe zijn", zegt wethouder Leo Scharenborg van evenementenbeleid. "Daarnaast willen we op deze manier een stap naar een inspirerend evenementenbeleid zetten. Nieuwe evenementen in Berkelland, dat is wat we willen. Tegelijkertijd waarderen wij ook de bestaande activiteiten en evenementen in onze gemeente."

Financieel blijk van waardering
Jaarlijks krijgen een aantal activiteiten een financiële blijk van waardering ontvangen, een bedrag van 450 euro. Het zijn kleinschalige activiteiten waarbij het sociale, vaak lokale belang, voorop staat. Een kleiner aantal evenementen ontvangt een bijdrage van maximaal 5.000 euro op basis van een `exploitatiebegroting', als zij bijdragen aan bepaalde randvoorwaarden. Één evenement dat van regionaal belang is, kan maximaal 15.000 euro subsidie ontvangen. Het college toetst op de mate waarin zij bijdragen aan een positieve regionale uitstraling, aan de bevordering van de onderlinge samenwerking, vernieuwend zijn en inhoudelijk de identiteit van Berkelland versterken.

Wethouder Leo Scharenborg:

"Nieuwe evenementen in Berkelland, dat is wat we willen. We waarderen ook de bestaande activiteiten en evenementen waarderen"

Inspraak
Burgemeester en wethouders roepen belanghebbenden en belangstellenden van harte op om te reageren. Het gaat dan om de beleidsregels "Beleidsregel subsidiëring instellingen op het terrein van kleinschalige activiteiten gericht op de gemeenschapszin in een buurtschap of kern, Berkelland 2010" en de "Beleidsregel subsidiëring instellingen op het terrein van evenementen Berkelland 2010".

De beleidsregels liggen hiervoor van 23 december tot 21 januari 2010 tijdens kantooruren in de Gemeentewinkel en de gemeentelijke Servicepunten ter inzage. De beleidsregels kunt u ook via de website www.gemeenteberkelland.nl downloaden. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk zijn of haar mening geven via emailadres info@gemeenteberkelland.nl of per post naar Gemeente Berkelland, afdeling Beleid en Regie, Postbus 200, 7270 HA Borculo. Ook kunt u mondeling reageren, door een afspraak te maken met de afdeling Beleid en Regie, telefoon 0545-250 213.

Burgemeester en wethouders stellen een eindverslag inclusief reactie op de inspraak vast, dat ook aan insprekers wordt gestuurd.