Gemeente Brummen


Wethouder en SWB tekenen overeenkomst

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-12-2009)


Vorige week hebben de gemeente Brummen en de Stichting Welzijn Brummen (SWB) een vierjaren raamovereenkomst gesloten en een subsidieovereenkomst voor het jaar 2010. In deze vierjaren raamovereenkomst is vastgelegd dat de gemeente voor de jaren 2010-2014 verschillende welzijnsproducten van de SWB afneemt, die passen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Het gaat dan bijvoorbeeld om activiteiten die de sociale veiligheid en leefbaarheid in wijken en buurten bevorderen, activiteiten voor de jeugd, ondersteuning van ouders en jongeren bij opvoedingsvragen, of activiteiten voor ouderen. Maar de SWB geeft ook informatie en advies in het Wmo-loket Wegwijs, biedt hulp bij schulden in het Budget Advies Centrum en verzorgt het Algemeen Maatschappelijk Werk. Daarnaast ondersteunt de SWB vrijwilligers en vrijwilligersorganisatie en mantelzorgers. Ook biedt zij woonbegeleiding voor nieuwkomers.

In de vier-jarenovereenkomst is vastgelegd dat de gemeente de uitvoering van deze activiteiten bij de SWB neerlegt. Elk afzonderlijk jaar onderzoekt de gemeente aan welke specifieke activiteiten zij behoefte heeft. Daarvoor wordt een jaarlijkse subsidie-overeenkomst afgesloten. Vorige week is ook deze subsidie-overeenkomst voor het jaar 2010 getekend.