NCRV

In een ander licht

âIn een ander lichtâ-concert van Stef Bos en Metropole Orkest uitverkocht

24 september 2009

Het speciale In een ander licht-concert van Stef Bos en het Metropole Orkest op 19 december in theater Orpheus in Apeldoorn, is binnen een maand uitverkocht. Tijdens het eenmalige concert spelen Stef Bos en het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley twaalf songs die zijn gebaseerd op twaalf Bijbelse figuren.

Op uitnodiging van de NCRV heeft Stef deze twaalf Bijbelse figuren uit de context van het boek gehaald, waardoor ze in een ander licht komen te staan en het mensen worden van deze tijd. Aan enkele nummers werken ook Frank Boeijen, Fernando Lameirinhas, de Vlaamse zangeres Jackobond en het PAâdam Kamerkoor onder leiding van Maria van Nieukerken mee.

Op dinsdagavond 22 december om 22:35 uur zal een groot deel van de registratie van het concert uitgezonden worden op Nederland 2.

Crossmediaal project
Het concert maakt deel uit van het crossmediale NCRV-project In een ander licht. Naast het concert staan ook diverse radio- en tv-programmaâs van de NCRV, de Gids en themakanaal Spirit 24 dit najaar in het teken van In een ander licht. Op ineenanderlicht.ncrv.nl is het crossmediale weblog te vinden. Hierop houdt Stef Bos een persoonlijk dagboek bij over de voortgang van dit project en zijn drijfveren. Daarbij zijn ook bijzondere backstage audio-, repetitie- en filmfragmenten geplaatst.

Aanleiding voor het crossmediale project vormt het 85-jarig bestaan van de NCRV op 15 november.