Gemeente Beverwijk


De SBS 6 kerstparade komt naar Beverwijk

U heeft het vast al gehoord, gezien of gelezen, op dinsdag 22 december komt de SBS 6 Kerstparade naar Beverwijk. Voor het derde jaar op rij worden families op deze bijzondere en sfeervolle winterattractie getrakteerd. De sprookjesachtige stoet van prachtig verlichte praalwagens, dansers, muzikanten en SBS 6-presentatoren wist de afgelopen twee jaar honderdduizenden bezoekers in de ultieme kerstsfeer te brengen.

De gemeente Beverwijk is er samen met de Beverwijkse ondernemers en instellingen trots op dat SBS 6 onze stad heeft uitverkoren om één van drie steden te zijn die de SBS 6 Kerstparade mag ontvangen. Het is het moment om afscheid te nemen van de Stationsomgeving en het Meerplein zoals deze nu zijn. Immers volgend jaar beginnen de werkzaamheden voor een grootschalige opknapbeurt van dit gebied. Met deze Kerstparade willen we op passende wijze de start van de werkzaamheden inluiden. De werkzaamheden maken van het centrum van Beverwijk de komende jaren een bouwgebied waar weinig tot geen ruimte is voor dit soort activiteiten. Daarom willen we de inwoners nu dit feestelijke kerstcadeau aanbieden. Daarnaast vindt het college dat de Beverwijkers, gezien de economische recessie, dit sfeervolle feest verdienen. De organisatie van een dergelijk evenement in de stad vergt de nodige inspanningen van de gemeente. Een veilig verloop van de parade heeft voor ons prioriteit 1.

De SBS 6 Kerstparade is dit jaar te bewonderen in Roosendaal, Sittard-Geleen en Beverwijk. De SBS 6 Kerstparade rijdt op dinsdag 22 december door Beverwijk. Op 23 december om 20.00 uur is bij SBS 6 een verslag te zien.

Route

De gemeente is op dit moment samen met SBS 6 en Evenementenbureau Twice druk bezig met de organisatie van de parade. Als eerste hebben we de route van de parade (4.1MB) bepaald. De route loopt als volgt: Vanaf de Hendrik Mandeweg naar de Alkmaarseweg/Breestraat, rechtsaf naar de Peperstraat, Peperstraat/Koningstraat naar de Jan van Alsweg, linksaf de Baanstraat in, rechtsaf naar de Kees Delfsweg, linksaf naar het Moensplein, rechtdoor naar de C.H. Moensstraat, linksaf naar de Zeestraat, rechtsaf de Prinssesselaan in, linksaf Meester van Lingenlaan in naar de Breestraat en via de kruising Breestraat/Alkmaarseweg weer terug naar de opstelplaats op de Hendrik Mandeweg.