Gemeente Doetinchem

Persbericht, 16 december 2009

Kerstactie warenmarkt Doetinchem

Op dinsdag 22 december houden de kooplieden van de warenmarkt in Doetinchem een grote kerstactie. Er wordt die dag voor meer dan 2500 euro aan boodschappen verloot. Bij iedere aankoop ontvangen klanten een bon die, voorzien van naam en adres, in een grote ton kan worden gegooid die in het hoofdpad zal staan. Ieder uur worden er twaalf winnaars uit de ton getrokken die een tas ontvangen met een inhoud ter waarde van 50 euro. Per trekking kan slechts een keer gewonnen worden. Uiteraard dient men ten tijde van trekking nog wel aanwezig te zijn om de tas met boodschappen in ontvangst te nemen.

Iedere dinsdag komt het publiek vanuit de wijde omtrek naar de dinsdagmarkt in Doetinchem. Ook bezoekers uit buurland Duitsland weten de weg naar markt te vinden. Meer dan honderd kooplieden met ongeveer vierhonderd marktkramen en wagens maken de Doetinchemse dinsdagmarkt tot één van de grootste van Nederland. Ook op zaterdag is er markt in Doetinchem, maar met zijn veertig kramen is de zaterdagse markt meer bescheiden van omvang.

Een bezoek aan de markt in Doetinchem is dus, vooral aanstaande dinsdag, zeker de moeite waard. De markt vindt plaats van 8.00 tot 13.00 uur bij het stadhuis in Doetinchem.