Gemeente Rotterdam

kerstmarkt in rotterdam

persbericht

17 december 2009 | rotterdam | persbericht

Op 22 december `witte Kerst' op de Rotterdamse markt Kerstmarkt in Rotterdam
Kerstflyer Kerstmarkt in Roterdam

Op dinsdag 22 december komt op de Centrummarkt een speciale kerstmarkt. Het `Meentplein', dat is het gedeelte van de Centrummarkt tussen de Meent en de Sint Jacobsplaats, verandert in een sneeuwlandschap met marktkramen, kerstbomen en een grote kersttent. De kerstman zal de kerstmarkt tussen elf en drie uur bezoeken. Marktkooplieden en marktmeesters nodigen iedereen uit om naar de kerstmarkt in Rotterdam te komen.

Sneeuwlandschap
Op de kerstmarkt wordt het zeker een witte Kerst. De marktkramen worden op 22 december opgebouwd in een sfeervol sneeuwlandschap met kerstbomen en sfeervolle kerstverlichting. Een straatorkest zorgt voor de muzikale omlijsting op de kerstmarkt. Marktbezoekers kunnen zo alvast de kerstsfeer proeven.

Kerstman is er ook
`De kerstman komt natuurlijk ook', zegt Fred Marree van Stadstoezicht. `Hij bezoekt de kerstmarkt van 11.00 uur tot 15.00 uur. Van elf uur tot een uur of één zal de Kerstman over de Kerstmarkt wandelen'. Daarna kunnen kinderen met de Kerstman op de foto in de grote Kersttent. Iedereen kan in de Kersttent even bijkomen van de kerstinkopen en genieten van de lekkernijen die op de Kerstmarkt gekocht kunnen worden. `En er is natuurlijk ook de oer-Hollandse erwtensoep'.

Kookdemonstraties en standwerkers
Met de Kerst wordt vaak lekker gegeten. Een kookartiest mag daarom niet ontbreken op deze speciale kerstmarkt. De marktbezoekers zullen watertandend genieten van de kookdemonstraties. Er zijn extra standwerkers uitgenodigd die op hun eigen en bijzondere wijze hun koopwaar aan de man proberen te brengen. Het applaus voor deze 'marktartiesten' zal niet van de lucht zijn.

Marktkooplieden en gemeente werken samen
In de aanloop en de opbouw van de kerstmarkt werken marktkooplieden en gemeente intensief samen. "De gemeente heeft een belangrijk deel van de organisatie en de promotie van de kerstmarkt op zich genomen. De marktkooplieden zorgen voor een gevarieerd aanbod van producten en een levendige handel en activiteit op de kerstmarkt', besluit Marree.

Aanvullende informatie